Evenimentul Zilei > Social > Noua taxă auto: stickere colorate lipite pe parbriz
Noua taxă auto: stickere colorate lipite pe parbriz

Noua taxă auto: stickere colorate lipite pe parbriz

Înlocuirea taxei de timbru dă bătăi de cap Guvernului, care caută să aducă o altă variantă viabilă pentru stoparea aducerii de mașini second-hand.

Guvernul se pregătește să introducă o taxă de poluare sub formă de vignetă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului.  Soferii ar urma să aibă acces în marile orașe pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz, sistemul fiind importat din Germania.

Guvernul încearcă să oprească invazia actuală de mașini second-hand, resimțită încă din această lună după eliminarea timbrului de mediu, cu o taxă similară celei care i-a ajutat pe germani să scape de mașinile vechi.

"Confirmăm că este în lucru introducerea unei taxe de intrare în orașe mari. Pentru România, este în lucru introducerea, în locul timbrului de mediu, a unei taxe de intrare în marile orașe, care presupune o plată în funcție de noxe și de combustibil plus un sticker, cu o anumită culoare, pe anumite zone ale unui oraș. Astfel, pentru ca un șofer să poată intra cu o mașină poluantă în centrul orașului, de exemplu, el va trebui să plătească o anumită taxă și va primi în schimb un anumit sticker cu o culoare care îi va permite accesul. Din acest moment este în lucru și o «zonare» a Bucureștiului", au arătat surse autorizate, la solicitarea Profit.ro.