Informaţia, publicată de dailymail.co.uk, provine de la activiştii pentru drepturile omului care urmăresc atent evoluţia conflictului din Siria şi care relatează că situaţia de la faţa locului întrece orice putere de imaginaţie. “Siria este măcelărită bucată cu bucată”, ar fi afirmat surse infiltrate în rândurile teribilei grupări teroriste.

Mai multor musulmane din Egipt li s-ar fi oferit, pe lângă sume fabuloase de bani pentru a deveni “bombe Isis”, asigurarea că îşi vor întâlni mirele ceresc. De asemenea, femeilor, foarte sărace sau fost prostituate, li se promite că jihadiştii vor avea mereu grijă de familiile lor nevoiaşe.

Sursele din Siria mai spun că teroriştii ISIS nu vor folosi pentru următoarele atentate miresele jihadiste din teribilele brigade al-Khansaa, care seamănă teroare pe străzile din Raqqa (Rakka). Potrivit dailymai.co.uk, mai multe englezoaice, inclusiv solista de muzică punk Sally Jones, sunt acum membre al-Khansaa, una din piesele de rezistenţă ale propagandei ISIS.

Se pare că în momentul de faţă, jihadiştii se confruntă cu lipsă acută de noi voluntari adolescenţi, după ce toate resursele de care dispuneau au pierit în misiuni sinucigaşe sau au dat bir cu fugiţii. 

Mesajul Văduvei albe

Sally Jones, punkista de 45 de ani din Marea Britanie, convertită la islam şi înrolată în ISIS, a ameninţat recent cu noi atacuri asupra unor ţinte din SUA şi Marea Britanie, relatează Daily Star. Văduva albă, cum e supranumită de presa din Peninsulă, a trimis un mesaj nou pe Twitter sub pseudonimul islamic "Umm Hussain" în care anunţă noi atacuri în Occident. "Voi expune noi ţinte militare din America, deznodământul final va veni prin social media", mai scrie "Doamna Teroare", cea mai căutată femeie din Statul Islamic.

Armata SUA a încadrat-o pe Jones ca fiind "terorist global extrem de periculos" şi este ţintă oficială a atacurilor cu dronă. Asta după ce a deconspirat mai multe date personale din US Airforce. Sally Jones este o fostă cântăreaţă rock punk din Chatham in Kent fugită în Siria.