Evenimentul Zilei > Politica > Noua Strategie a Locuirii: Persoanele defavorizate, ajutate de stat să achite chiria
Noua Strategie a Locuirii: Persoanele defavorizate, ajutate de stat să achite chiria

Noua Strategie a Locuirii: Persoanele defavorizate, ajutate de stat să achite chiria

Statul ar putea sprijini mai mult pe viitor clasele defavorizate, inclusiv prin oferirea de ajutoare pentru chirii, a scris zilele trecute pe pagina sa de Facebook, vicepremierul Vasile Dîncu (foto).

Potrivit acestuia, una din măsurile la care se lucrează în cadrul Strategiei Naționale a Locuirii este „oferirea de subvenții/vouchere pentru închirierea de locuințe pe piață sau utilizarea instrumentelor precum parteneriatele public-private pentru construcția de locuințe sociale”.

El a menționat că miza acestei strategii este ca în România să existe o piață funcțională de locuințe care implică atât sectorul public, cât și pe cel privat și în care „sectorul public joacă un rol esențial în furnizarea de sprijin direct în sectorul locuințelor pentru grupurile cele mai sărace și mai vulnerabile”.

Vicepremierul a făcut aceste afirmații în contextul anunțului privind viitoarea lansare a Strategiei Naţională a Locuirii. Aceasta va fi pusă în dezbatere publică până la sfârşitul lunii. În prezent, pe site-ul MDRAP există deja proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei.