Noua misiune a Turciei în NATO. Codurile summit-ului de la Bruxelles

Noua misiune a Turciei în NATO. Codurile summit-ului de la Bruxelles sursa foto. EVZ

HÜRRIYET (Turcia). Summit-ul NATO de la Bruxelles nu a fost numai un summit al "pactului de apărare". Mai mult, A fost un semnal nou de trecere la cunoașterea misiunii clasice a NATO.

Din punctul de vedere al președintelui SUA, Joe Biden, NATO nu mai este un "pact de apărare"...

S-a subliniat în mod clar dorința NATO, ca putere militară, de a deveni un "centru global de soluții și decizii".

Pe scurt, aceste cuvinte ale lui Biden sunt importante:

Ne puteți urmări și pe Google News

Funcția globală a NATO ar trebui extinsă...

NATO ar trebui să aibă și o influență politică...

După acest mesaj al SUA, "forța motrice" a NATO, urmează încă un discurs foarte important.

Mesajele venite din partea lui Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, "puterea militară cea mai activă" a NATO de pe teren:

  1. - "Din Marea Mediterană și până la Marea Neagră, din Europa și până în Asia, oriunde este nevoie de umbrela de securitate a NATO, Alianța își asuma un rol activ".
  2. - "Este timpul când trebuie să ne asumăm responsabilități, nu să fugim de ele. NATO trebuie să-și asume inițiative mult mai active față de testele globale, în special".

 De ce este importantă Turcia

Dacă ar fi să adunăm ceea ce am scris, am ajunge la următorul rezultat:

Noul președinte al SUA, forța motrice a NATO, a adăugat misiunilor Alianței Nord-Atlantice, din punctul de vedere al problemelor globale și o misiune politică, pe lângă cea militară. Această nouă misiune ar putea oferi NATO rolul de negociator și arbitru?

Celălalt detaliu...

Sprijinul venit din partea Turciei, care este cea mai activă putere militară a NATO pe teren... Declarația președintelui Erdoğan privind necesitatea ca această putere globală să devină mai funcțională pe teren...

Ceea ce oferă Turciei o misiune globală...

El a declarat în mod clar că din punctul de vedere al noii misiuni, Turcia va juca un rol activ pe teren. Iar primul exemplu este decizia de a asigura funcționarea și securitatea aeroportului de la Kabul, din Afganistan, de către militarii și tehnicienii turci, ca forță NATO.

 Soluții în locul UE

Iar un alt aspect important al noii misiuni NATO, care s-a discutat la Bruxelles, a fost menționat tot de către președintele SUA, Joe Biden.

Misiunea democrației și a drepturilor omului...

Deci, de acum încolo, NATO va fi sensibilă și activă și în problema democrației și a drepturilor omului.

Ceea ce înseamnă că rolul pe care Uniunea Europeană nu l-a putut îndeplini de ani de zile ar putea fi asumat de NATO.

 Apropierea dintre SUA și Turcia

Privind la noul concept NATO prezentat la summit-ul NATO de la Bruxelles, se poate observa o apropiere între Turcia și SUA...

Acum întrebarea este:

Apropierea dintre SUA, "puterea motorului" NATO și Turcia "forța activă" de pe teren ar putea soluționa problemele existente între ele?

Eu presupun că o asemenea "apropiere globală" sub umbrela NATO, cu timpul ar putea soluționa și problemele existente.

De altfel, aș vrea să amintesc declarația ministrului apărării naționale, Hulusi Akar, cu care am discutat la exercițiile militare Denizkurdu-2021 (Lup de mare-n.trad), care s-au desfășurat de curând:

"Nici S-400, nici altceva. Adevărata problemă este problema PKK/YPG (YPG-Unitățile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD-n.trad.). Această problemă trebuie rezolvată...".

Cu fiecare ocazie, Akar vorbește despre sprijinul pe care SUA îl acordă organizației PKK/YPG în nordul Siriei, sub pretextul luptei împotriva ISIS.

Acum, dacă ar fi să privim din punctul de vedere al noii misiuni NATO stabilite la Bruxelles și a rolului Turciei:

Ar putea ajunge pe masa negocierilor subiecte precum lupta împotriva ISIS în nordul Siriei și factorul puterii militare a Turciei împotriva organizației PKK/YPG.

În legătură cu ceea ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare în chestiuni precum relațiile dintre Turcia și SUA și problema siriană...

Am putea afla răspunsul descifrând codurile summit-ului de la Bruxelles... (Articol de Fatih Çekirge)

Trducere: Rador