Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii îi cer demisia lui Marcel Ciolacu, după ce premierul a lansat mai multe critici la adresa PNL

Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii îi cer demisia lui Marcel Ciolacu, după ce premierul a lansat mai multe critici la adresa PNL Marcel Ciolacu, despre alimentele care au scăzut la jumătate de preț. Sursa foto: Răzvan Vălcăneanțu

Luni, 26 iunie, a fost o zi cu multe tensiuni în Parlament. După scandalul din Plen, Marcel Ciolacu a făcut o declarație de presă în care a vorbit despre eliminarea pensiilor speciale. Premierul a vorbit și despre anii în care PNL a fost la conducere, aducând critici oficialilor liberali. După aceste declarații, PNL cere demisia prim-ministrului proaspăt instalat.

Marcel Ciolacu, premierul României, a susținut luni o declarație de presă, după ce a fost votată legea care prevede eliminarea pensiilor speciale. Șeful Executivului a amintit de premierii liberali care au condus patru guverne, acuzându-i că nu au eliminat pensiile speciale până în prezent.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu nu au rămas fără răspuns din partea liberalilor. Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a fost primul care a cerut demisia premierul.

„Marcel Ciolacu ar trebui să îşi depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituţională. Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu. În toţi aceşti ani, PNL a susţinut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL – privind anularea şi, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR”, a scris Motreanu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Demisia lui Ciolacu, cerută și de Robert Sighiartău

Un apel similar a fost lansat și de deputatul Robert Sighiartău, care îi cere lui Marcel Ciolacu să facă un pas în spate, dacă legea va pica la Curtea Constituțională.

„Domnule Ciolacu dacă aveți onoare știți ce trebuie să faceți…

După ce timp de 1 an și 6 luni Marcel Ciolacu și ministrul său Budai au aruncat tot felul de tiribombe și fumigene cu legea pensiilor și a salarizării, a impozitării globale, a reducerii impozitării etc.astăzi după votul din plen a eliminarii pensiilor speciale, a lansat un atac nedemnn la adresa PNL deși impreună cele 2 partide au votat legile propuse de PSD astăzi.

Marcel Ciolacu continuă aceeași strategie ticaloasă pe care a dus-o la adresa PNL dar de data asta din calitatea de prim-ministru. Ca atare îi lansez o provocare lui Marcel Ciolacu în care onoarea joacă un rol important. Asta pentru că dânsul pune un mare preț așa cum a declarat-o de multe ori pe statura morală a unui om politic.

Domnule Ciolacu, dacă CCR declara neconstituțională legea pe care am votat-o astăzi noi în parlament, vă rog să vă onorați cu demnitate cuvântul și să faceți un pas în spate. Pentru ca ați știut că legea va fi neconstituțională și ați mințit poporul roman atacând PNL.

Dacă legea va trece de CCR, atacul josnic pe care l-ați făcut astăzi față de PNL mă face pe mine Robert Sighiartau să vă arăt cartonașul galben”, scrie Robert Sighiartău.

Premierul atac direct la adresa liberalilor

Tensiunile din coaliție au început după ce premierul Marcel Ciolacu a lansat acuzații la adresa liberalilor. În discursul său, șeful Executivului a declarat că, la doar 11 zile după ce a devenit premier, a trecut legea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și în câteva zile va fi adoptat proiectul privind eliminarea tuturor pensiilor speciale. Ulterior, Marcel Ciolacu le-a reproșate celor de la PNL că au avut patru premieri și nu au rezolvat aceste probleme.

„Eu în cele două mandate mi-am dat demisia, nu sunt beneficiar de pensie specială. Dacă ar fi făcut toți parlamentarii acest lucru, nu am mai fi dat vina unii pe alții.

A existat o guvernare de dreapta în România. Au fost 4 prim-miniștri ai celor de la PNL, aveau suficient timp să taie pensiile speciale.

Am început cu pensiile parlamentarilor, este o chestiune firească. Nu poți să ceri altor categorii să renunțe și parlamentarii să aibă pensii speciale”, a spus Ciolacu.