Noi RECRUTĂRI în FORȚELE NAVALE ROMÂNE

Noi RECRUTĂRI în FORȚELE NAVALE ROMÂNE

Cel puțin 130 de tineri, între care și trei fete, au început programul de instrucție la Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, Mangalia, urmând să devină marinari militari pe navele Flotei Române.

Tinerii, veniți din toată țara, după ce în centrele militare din județele lor au ales să se înroleze în Armată, vor trece prin două module, instrucția individuală de bază și cea de specialitate. “De fapt, primul modul este de pregătire militară generală, apoi depun jurământul de credința față de patrie și urmează modulul de pregătire de specialitate. Scopul pregătirii viitorilor marinari militari este dezvoltarea deprinderilor individuale și colective necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor în timp de pace, în situații de criză și de război”, a declarat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române, colonelul Corneliu Pavel.

Instrucția de bază se desfășoară, între 17 decembrie 2018 și 15 februarie 2019, și se constituie din două componente principale, instrucția pentru formarea deprinderilor de militar și instrucția multidisciplinară. Primul modul se încheie prin susținerea examenelor de absolvire și prin depunerea jurământului militar. Obiectivul instrucției individuale de specialitate, desfășurată între 15 februarie și 12 aprilie 2019, este formarea specialiștilor pentru dezvoltarea deprinderilor de acțiune pentru executarea misiunilor de luptă. La final, militarii vor fi repartizați în unitățile militare din Forțele Navale Române, unde își vor desfășura activitatea specifică funcțiilor pe care se vor încadra.

 

Ne puteți urmări și pe Google News