Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi nereguli la spitalul din Piatra Neamț. Secția ATI nu avea alarmă anti-incendiu!
Noi nereguli la spitalul din Piatra Neamț. Secția ATI nu avea alarmă anti-incendiu!

Noi nereguli la spitalul din Piatra Neamț. Secția ATI nu avea alarmă anti-incendiu!

În secția ATI a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, unde a izbucnit incendiul devastator, nu exista o alarmă împotriva incendiilor.

Noi nereguli ies la iveală în cazul tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, care s-a soldat cu zece morți. Managerul unității medicale, Lucian Micu, a declarat că în secția ATI, în care a izbucnit focul care a dus la moartea a zece persoane, nu exista o alarmă anti-incendiu.

Într-o declarație pe care a dat-o la Antena 3, managerul Lucian Micu a afirmat că nu știe ce vechime avea instalația electrică din secție. El a precizat că în abia acum se lucrează la documentația tehnică pentru renovarea a două etaje ale Spitalului Județean.

„Toate construcțiile noi și modernizările care se fac sunt prevăzute cu sisteme de alarmă și stingere de incendii din tavan, însă aceste două etaje urmează să intre în renovare. Noi în acest moment lucrăm la nota conceptuală a proiectului”, a declarat Lucian Micu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte, între care și medicul de gardă, au fost rănite, într-un incendiu puternic care a izbucnit, sâmbătă seara, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Din primele cercetări se pare că focul a izbucnit de la un scurtcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen.

Conducerea spitalului nu a solicitat avize ISU

Un raport al Inspecţiei ISU, din anul 2016, pe tema respectării normelor PSI în unităţile sanitare din județul Neamţ, a scos la iveală mai multe nereguli la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Raportul a atras atenția asupra faptului că mai multe lucrări de investiții, în valoare de sute de mii de euro au fost executate fără să existe aviz din partea ISU, așa cum prevede legislația în vigoare:

„La Spitalul Județean de Urgență Neamț au fost începute lucrările de amenajare a blocului operator la etajul 2 al clădirii SC Nefromed Dialysis Centers și pasarelă de legătură cu etajul 2 al Pavilionului Chirurgical, fără ca în prealabil să se solicite avizul de securitate la incendiu”.

Controalele ISU au arătat principala problemă a unității medicale a fost lipsa măsurilor de apărare și prevenire împotriva incendiilor. De fiecare data, se mai arată în document, persoanele responsabile, din conducerea spitalului a invocate lipsa fondurilor necesare implementării acestor măsuri.

Citește și:

Bombă! ISU Neamț despre Spitalul „morții”: „N-au solicitat avizul de securitate la incendiu”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: