UDMR are propriul pachet de măsuri economice

UDMR_Kelemen Hunor

Pe de altă parte, UDMR cere statului să suspende obligaţiile fiscale pentru întreprinderile care nu concediază angajaţi în contextul epidemiei COVID-19, a anunţat liderul formaţiunii, Kelemen Hunor. El a precizat că a transmis premierului un pachet de măsuri menite să sprijine cetăţenii şi să protejeze locurile de muncă. Propunerile  vizează domenii precum turismul, HORECA, transportul şi exportul de marfă, agricultura, administraţia locală şi investiţiile. În document sunt incluse propuneri şi în domeniul sănătăţii publice, cum ar fi asistenţa medicală stomatologică de urgenţă.

Formațiunea maghiară propune achitarea neîntârziată şi integrală de către Ministerul Finanţelor a restanțelor faţă de firme (TVA, indemnizaţii pentru concedii medicale, alte datorii) și cere să fie susținute IMM-urile care nu concediază angajaţi. Acestea ar trebui să beneficieze de suspendarea pe perioadă determinată a plăţii contribuţiilor de asigurări sociale, plata impozitelor, plata TVA şi a altor contribuţii obligatorii calculate pe fondul de salarii.

UDMR mai consideră că este nevoie urgentă de constituirea unui fond de intervenţie care să asigure finanţare şi sprijin post-criză pentru firme, îndeosebi IMM-uri.

PAGINA ANTERIOARA