Evenimentul Zilei > Justitie > Noi informații despre milionarul care și-a înjunghiat asistenta. Judecătorii au decis
Noi informații despre milionarul care și-a înjunghiat asistenta. Judecătorii au decis

Noi informații despre milionarul care și-a înjunghiat asistenta. Judecătorii au decis

Cererea de eliberare a milionarului Mihai Tufan, judecat pentru tentativă de omor, după ce, în luna mai, și-a înjunghiat asistenta, a fost respinsă de magistrații Tribunalului București.

Cererea de eliberare a milionarului Mihai Tufan, judecat pentru tentativă de omor, după ce, în luna mai, și-a înjunghiat asistenta, a fost respinsă de magistrații Tribunalului București.

Omul de afaceri a solicitat instanței să fie judecat în libertate, însă judecătorii au considerat că omul de afaceri reprezintă, în continuare, un pericol public.

Mihaii Tufan, considerat drept unul dintre cei mai importanți comercianți de de energie electrică de pe piața românească, este judecat pentru tentativă de omor după ce, la data de 9 mai, acesta și-a înjunghiat asistenta de mai multe ori, după ce i-ar fi reproșat femeii că a deturnat o sumă mare din conturile uneia dintre firmele controlate de el. Apoi, a încercat să-și taie gâtul, însă nu a avut curaj să apese suficient de tare pe lama cuțitului.

Ulterior, amândoi au fost internați, însă, câteva ore mai târziu, Tufan a fost externat și mutat în Arestul Central al Poliției Capitalei. Inițial, milionarul a refuzat să coopereze, însă, ulterior, și-a recunoscut faptele.

La începutul lunii iulie, Tufan a încercat să redevină liber, cu toate că, în perioada în care a fost arestat preventiv, a încercat, lună de lună, să obțină arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Instanța a decis, însă, de fiecare dată, că Mihai Tufan trebuie să rămână în arest.

Trimis în judecată, speranțele omului de afaceri s-au reaprins și a făcut nouă solicitare, prin care a încercat să convingă instanța să-l lase liber pe durata procesului.

Tufan nu a avut noroc nici de această dată. În urma ședinței din data de 17 august, magistrații au hotărât să mențină „măsura arestului preventiv față de inculpatul Tufan Emil Mihai”. Măsura nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Emil Mihai Tufan are numeroase afaceri în domeniul energiei, în imobiliare și nu numai. El este acționar al companiei „Metaleuroest”, dar are participaţii și la alte societăţi, printre care se numără „Electrocarbon” Slatina, „Soceram” Bucureşti sau „Elsid” Titu, producător de electrozi.

Presa anunța în iulie 2019 că „Tufan, unul dintre cei mai cunoscuți comercianți de energie eletrică din România, pregătește actele pentru dezvoltarea unui bloc cu locuințe pe un teren de lângă Ambasada Chinei, o zonă de lux a Bucureștiului.

Prin acest proces ar putea crește valoarea terenului la peste 3,5 milioane de euro”.

Presa a mai dezvăluit, în trecut, despre el că este unul dintre „băieții deștepți din Energie” fiind beneficiarul unor contracte generoase din bani publici, scrie Gândul.