Evenimentul Zilei > Justitie > Noi dezvăluiri în cazul Caracal. I s-a pus gând rău lui Gheorghe Dincă? „Coronavirusul sau ceva îl va doborî”
Noi dezvăluiri în cazul Caracal. I s-a pus gând rău lui Gheorghe Dincă? „Coronavirusul sau ceva îl va doborî”

Noi dezvăluiri în cazul Caracal. I s-a pus gând rău lui Gheorghe Dincă? „Coronavirusul sau ceva îl va doborî”

Toți românii așteaptă ca procesul „Monstrului din Caracal” să se termine, iar vinovații să fie condamnați după faptele lor.

Bineînțeles, suspectul principal pentru răpirea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu este, desigur, Gheorghe Dincă.

Despre procesul aflat în derulare la Tribunalul Olt, avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a spus că în acest dosar sunt multe încrengături unde sunt implicate „multe servicii”.

Curios este faptul că avocatul are și un prognostic surprinzător, și anume, dosarul va fi secretizat.

Pronosticul avocatului Tonel Pop

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a făcut o serie de declaraţii foarte interesante.

Acesta a afirmat că zilele lui Gheorghe Dincă sunt numărate și că procesul va dura atâta timp cât acesta va trăi.

„Va dura foarte mult atât timp cât Dincă va trăi. Părerea mea e că nu va mai dura mult și nu știu… coronavirusul sau ceva îl va doborî (…) Dacă Dincă începe să spună tot, lucrurile se vor complica.”, este de părere avocatul familiei Melencu.

Tonel Pop a continuat să vorbească pe acest subiect și a declarat că în dosarul Caracal sunt implicate multe servicii și că încrengăturile sunt foarte mari. Mai mult decât atât, avocatul consideră că acest dosar va fi secretizat parțial timp de 50 de ani.

„Sunt foarte multe servicii băgate în acel dosar, încrengăturile sunt foarte mari. Cred că acest dosar, cel puțin parțial, va fi secretizat pe 50 de ani”, a declarat avocatul Tonel Pop.

Ceea ce spune avocatul nu este lipsit de temei, dacă luăm în calcul declarațiile schimbătoare ale lui Dincă de până acum.

Gheorghe Dincă spune că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar. Tot el a spus că nu le-a omorât pe Luiza și Alexandra. Cercetarea judecătorească va trebui să lămurească toate aspectele care vin în contradictoriu cu urmărirea penală.

Procesul se va judeca la secret

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol, profanare de cadavre și răpire, are primul termen miercuri, 21 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Tribunalul Olt, în sala de judecată nu vor avea acces decât rudele victimelor și avocații.

Instituția a invocat pandemia de coronavirus pentru a explica motivul pentru care presa nu are voie în sala de judecată.

„În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel naţional şi a necesităţii protejării cu prioritate a sănătăţii persoanelor participante la procedurile judiciare, preşedintele completului de judecată nu va permite accesul în sală de judecată la data de 21.10.2020 a altor persoane (asa cum sunt reporterii), în afară celor prevăzute de lege”, a transmis Tribunalul Olt, potrivit capital.ro