Evenimentul Zilei > Actualitate > Gheorghe Dincă, prins şi executat! A fost operaţiunea ANABI, asta se ştie acum
Gheorghe Dincă, prins şi executat! A fost operaţiunea ANABI, asta se ştie acum

Gheorghe Dincă, prins şi executat! A fost operaţiunea ANABI, asta se ştie acum

Gheorghe Dincă, alias „monstrul din Caracal” (aşa cum a fost supranumit de presa din România), a primit o veste dură din partea autorităţilor.

Închis la Penitenciarul Craiova, considerat unul dintre cele mai grele locuri de detenţie din România, Dincă a aflat că i-a fost vândut fierul vechi din curte.

Conform informaţiilor televiziunii de ştiri Digi 24, este vorba despre 29.130 de kilograme de fier vechi, țevi, fier brut, tablă și alte deşeuri.

Pentru această cantitate s-a obţinut suma de 15.584 de lei. Aşa cum era cunoscut, „monstrul din Caracal” obţinea sume frumoase din vânzarea fierului vechi.

I-au scos şi maşinile la vânzare

În cadrul licitației organizate de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), au fost scoase la vânzare şi două autoturisme utilitare.

În prim-plan apar o dubiță, care are prețul de pornire de 3.763 de lei, dar și o furgonetă, pentru care licitația pornește de la 4.922 de lei.

Gheorghe Dincă este principalul suspect în cazul disparițiilor celor două fete din judeţul Olt, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Maşina folosită la răpiri a „scăpat”

Amintim că la sfârșitul lunii iunie, familia Melencu a depus o contestație referitoare la vânzarea autoturismului lui Gheorghe Dincă, marca Renault.

Despre acest autovehicul se cunoaşte că a fost folosit la răpirea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceşanu. În cele din urmă, Tribunalul Olt a admis cererea.

Astfe, mașina marca Renault a fost retrasă de la licitație. La 23 iulie s-a împlinit un an de când Alexandra Măceșanu a fost văzută în viaţă ultima dată la Caracal.

Speranţe deşarte şi erori în lanţ

În această perioadă, familia acesteia a trăit cu speranţa că fata este în viaţă. Teoriile despre această ipoteză au făcut din viaţa familiei Melencu un calvar.

În cele din urmă, s-a confirmat că datele despre faptul că Alexandra ar fi în viaţă nu au fost credibile. Nici până în prezent, cadavrul ei nu a fost găsit.

Mai mult, autorităţile au mers din greşeală în greşeală încă din momentul în care au fost sesizate de familia Alexandrei că fata a dispărut.

Erorile au continuat şi în momentul descinderii la casa şi curtea în care locuia Gheorghe Dincă în Caracal.

Conform informaţiilor adunate în dosarul penal ce vizează gafele oamenilor legii, magistraţii au identificat 10 greşeli majore ale autorităţilor.

Toate sunt legate de momentul în care, deşi au ajuns la adresă, poliţiştii nu au intrat în casa lui Dincă.

Inspecţia judiciară a analizat pas cu pas măsurile luate din momentul în care mama fetei a sesizat dispariţia ei, iar în prezent se aşteaptă concluziile.

sursa: digi24.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: