Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. A mai fost o dată la un pas de moarte. Doar o operație urgentă l-a salvat
Noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. A mai fost o dată la un pas de moarte. Doar o operație urgentă l-a salvat

Noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. A mai fost o dată la un pas de moarte. Doar o operație urgentă l-a salvat

Traian Băsescu a ajuns de urgență la spital din cauza unor probleme cu inima. Surse din anturajul său susțin că i-a fost administrat un tratament necorespunzător și era nevoie de o intervenție chirurgicală rapidă. Din cauza complicațiilor, medicii au solicitat transferul acestuia la un spital din Bruxelles. Din ultimele informaţii, europarlamentarul ar fi într-o stare stabilă.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a ajuns la spital înainte de a primi sentința de la Înalta Curte de Casație și Justiție, legată de colaborarea sa cu Securitatea. Fostul șef de stat a fost internat la Spitalul Militar Central, din cauza unor probleme cardiace. Potrivit unor surse care doresc să rămână sub protecția anonimatului, tratamentul administrat la spitalul din București ar fi fost unul greșit.

Aceleași surse au declarat pentru EVZ că Traian Băsescu ar fi fost transferat la Spitalul Universitar, însă nimeni nu ar fi vrut să-l opereze. Fostul președinte a fost însă stabilizat și transferat de urgență la Bruxelles. Acum, acesta s-ar aflat în stare stabilă.

Familia refuză să ofere informații cu privire la starea de sănătate a lui Traian Băsescu, însă apropiații acestuia susțin că ar fi suferit complicații la inimă. Starea de sănătate a lui Traian Băsescu nu este deloc una bună, susțin apropiații săi, dar este stabilă.

Familia nu a vrut să ofere niciun fel de informații cu privire la starea de sănătate a fostului președinte, însă fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, a decis să facă o postare pe Instagram. În urmă cu puțin timp, aceasta a postat o imagine în care apare alături de tatăl ei, însă fotografia este alb-negru.

Traian Băsescu, salvat în ultima clipă printr-o intervenție chirurgicală complicată

Fostul președinte al României a fost în stare gravă în urmă cu aproximativ doi ani, atunci când fost salvat în ultima clipă de medicii chirurgi. A fost dus de urgență la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații foarte complicate, de transplant de aortă. Chiar dacă operația a fost făcută de un medic tânăr, a fost un real succes.

„Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a spus Băsescu în 2020 la emisiunea „Întrebări esențiale”, de la EVZ TV.

Operația a fost un real succes, iar fostul președinte a putut să își vadă în continuare de planurile sale și chiar să ducă multe dintre ele la îndeplinire. Din păcate, acum problemele au revenit, cel mai probabil pe baza stresului acumulat în ultima perioadă.