Evenimentul Zilei > International > Noi acuzații la adresa lui Park Geun-hye. Este INCREDIBIL ce a făcut după ce a părăsit palatul prezidenţial din Seul
Noi acuzații la adresa lui Park Geun-hye. Este INCREDIBIL ce a făcut după ce a părăsit palatul prezidenţial din Seul

Noi acuzații la adresa lui Park Geun-hye. Este INCREDIBIL ce a făcut după ce a părăsit palatul prezidenţial din Seul

O organizație pentru protecţia animalelor a depus o plângere la poliţie împotriva lui Park Geun-hye, acuzând-o pe fosta preşedintă că a abandonat nouă câini în Casa Albastră din Seul.

Animalele fac parte din rasa nativă Jindos – câini de vânătoare cunoscuţi pentru loialitatea lor şi originari din insula Jindo. Park Geun-hye a părăsit duminică complexul prezidenţial, la două zile după ce magistraţii constituţionali au demis-o în urma scandalului masiv de corupţie, care a zguduit în ultimele luni Coreea de Sud.

Park a primit în urmă cu patru ani o pereche de câini Jindos, iar în ianuarie s-au născut şapte pui în complexul prezidenţial din Seul. Reprezentanţii Casei Albastre îi iau apărarea acesteia și spun că  abandonarea celor nouă patrupede, care au fost lăsate intenţionat pentru că nu pot fi smulse din singura locuinţă pe care o cunosc.

”Ea le-a spus angajaţlori să aibă grijă de câini şi să găsească o casă bună pentru aceştia dacă va fi nevoie”, a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albastră, citat de News.ro.  Alianţa Busan pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor a depus o plângere penală împotriva fostei preşedinte, pe care o acuză de abandonarea animalelor în complexul prezidenţial din Seul.

”Vrem să ajutăm aceşti câini pentru a nu fi adoptaţi în mod necugetat şi pentru a nu sfârşi la un adăpost pentru animale”, a anunţat o altă organizaţie pentru drepturile animalelor din Coreea de Sud.