Evenimentul Zilei > Justitie > Noi acuzații îndreptate către Alex Bodi. Schema prin care „afaceristul” ar fi spălat bani
Noi acuzații îndreptate către Alex Bodi. Schema prin care „afaceristul” ar fi spălat bani

Noi acuzații îndreptate către Alex Bodi. Schema prin care „afaceristul” ar fi spălat bani

Procurorii urmăresc operațiuni financiare de amploare în care ar fi implicați mai mulți apropiați ai lui Alex Bodi.

O nouă acuzație ar putea fi formulată împotriva lui Alex Bodi, soțul Biancăi Drăgușanu, cel care este cercetat în ultimele săptămâni într-un dosar ce vizează trafic de persoane și proxenetism. Procurorii cercetează dacă așa-zis omul de afaceri este implicat și în spălare de bani. În schema pe care o urmăresc oamenii legii apar mai multe persoane apropiate de Alex Bodi.

Se pare că în ultima vreme în conturile sale au început să intre sume mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, care apoi au ajuns la diverși prieteni sub formă de împrumuturi, conform spynews.ro.

Prietenii erau împrumutați cu sume uriașe de bani

Procurorii bănuiesc că ar fi vorba despre o spălare de bani, iar împrumuturile respective au fost fictive și au reprezentat doar un paravan. Pentru a urmări traseul banilor dubioși, procurorii nu au făcut mari eforturi. Schema nu era deloc complicată. Amicii lui Bodi primeau sume mari de bani, pe care le retrăgeau, apoi achitau „împrumuturile” în câteva zile, conform sursei citate. Suspiciunile au apărut și pentru că persoanele respective aveau venituri modeste, fiind casnice sau lucrând la saloane de cosmetică.

Procurorii verifică în această perioadă transferurile bancare efectuate de partenerul Biancăi Drăgușanu în ultimii trei ani, pentru a stabili dacă bărbatul acuzat de crimă organizată apela la persoanele respective pentru a spăla sumele uriașe de bani. Printre apropiații lui Bodi care sunt cercetați se află fostele soții și rude apropiate.

Alex Bodi era angajat la un ziar din Germania

Altfel, conform evz.ro, în luna martie, Alex Bodi a devenit angajat pe perioadă nelimitată la ziarului „Berliner Tageblatt – Berliner Tageszeitung – Deutsche Tageszeitung” din Germania, cu sediul în strada Axel Springer 67-68,10959 Berlin- Republica Federală Germania.

„Alexandru Bodi este angajat cu normă întreagă, ca redactor pentru presa internaţională din Europa de Est şi este implicat în principal în următoarele acţiuni: 1. Realizarea de articole editoriale din Europa de Est la locaţia din Bucureşti. 2. Realizarea de articole editoriale la locaţia Parlamentul European din Strasbourg. 3. Acesta se angajează să realizeze alte sarcini rezonabile de asemenea în alte locaţii, care corespund cunoştinţelor şi abilităţilor sale anterioare şi care nu sunt supuse unor reduceri salariale”, scrie în contractul respectiv.