Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ DEVASTATOARE pentru fostul ȘEF al Nissan. DECIZIA procurorilor este ZDROBITOARE
LOVITURĂ DEVASTATOARE pentru fostul ȘEF al Nissan. DECIZIA procurorilor este ZDROBITOARE

LOVITURĂ DEVASTATOARE pentru fostul ȘEF al Nissan. DECIZIA procurorilor este ZDROBITOARE

Procurorii japonezi ar putea construi un nou dosar penal împotriva fostului preşedinte al Nissan Carlos Ghosn, pentru subestimarea remuneraţiei sale cu 3 miliarde de yeni (27 milioane dolari) obţinută în decurs de trei ani, începând cu 2015, a relatat vineri publicaţia Asahi, citată de Reuters.

Se pare că Ghosn şi un alt fost director al Nissan, Greg Kelly, sunt cercetaţi în prezent pentru că ar fi conspirat pentru a subestima remuneraţia lui Ghost la circa jumătate din valoarea reală de 10 miliarde de yeni (88 milioane dolari), venituri obţinute într-o perioadă de cinci ani, începând cu anul fiscal 2010.

În total, Ghosn şi-a subestimat veniturile declarate cu circa 8 miliarde de yeni, pe parcursul a opt ani, până în anul fiscal încheiat în martie, a relatat publicaţia japoneză, fără să menţioneze sursa informaţiei.

Ghosn şi Kelly au fost arestaţi şi concediaţi din funcţiile deţinute la Nissan, în această săptămână, în urma acuzaţiilor de ilegalităţi financiare.

Cei doi sunt în continuare în custodia autorităţilor, aşa că niciunul nu a putut să se apere public. Reuters nu a putut să îi contacteze, iar avocatul lui Ghosn, Motonari Otsuru, fost procuror în Japonia, nu a fost disponibil pentru comentarii.