Ninja la fermă. Povestea egipteanului care antrenează forţele speciale. Video

Ninja la fermă. Povestea egipteanului care antrenează forţele speciale. Video

În Zagazig, cel mai mare oraș din guvernoratul Sharqia, trăiește singurul ninja profesionist din Egipt, ţară în care este foarte apreciat inclusiv de oficialii Ministerului de Interne sau de cei din Ministerul Apărării, care apelează la el pentru a pregăti forţele speciale.

Abdel Kader Ahmed este numele celui care duce mai departe secretele celebrilor asasini din Japonia medievală. În Egipt, el mai este cunoscut şi sub numele Abouda Ninja.

În Orientul Mijlociu și Africa de Nord există puţini ninja, iar Abdel este unul dintre ei. Abilităţile de luptător au atras mii de adepţi, care au dorit să înveţe secretele unui ninja, dar şi ale altor arte marţiale.

Abdel Kader Ahmed are 45 de ani şi s-a născut într-o familie de muncitori din Sharqiya. Şi-a dorit să devină maestru după ce a fost captivat de filmele cu arte marţiale din anii 1970, la acea vreme atât de populare în ​​Egipt și în Vest.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am crescut urmărind și iubind artele marțiale la cinema. Am fost fascinat de felul în care își mișcau corpurile și de controlul pe care îl aveau actorii”, a declarat Ahmed pentru The National.

Filmele cu arte marţile i-au schimbat viaţa

Când era copil a memorat mişcările văzute în filme şi apoi le-a exersat în cameră. Pasiunea sa pentru artele marțiale a fost mereu o parte caracteristică a personalităţii sale. Aşa a primit numeroase porecle din partea familiei şi a prietenilor.

La sfârșitul anilor 1980, când era adolescent, Abdel Kader a făcut cunoştinţă cu celebra serie de desene animate Teenage Mutant Ninja Turtles, difuzată şi în România (n.r. – Ţestoasele ninja). I-au plăcut personajele pentru că luptau cu răul, dar i-au plăcut și armele folosite de celebrele țestoase.

figurine cu ţestoasele ninja

„Am fost cu adevărat îndrăgostit de modul în care armele erau utilizate în acele desene. Am început să-i întreb pe cei din jur cum pot începe pe această cale. Atenție, asta a fost înainte de zilele Internetului, așa că m-am plimbat de la antrenor la antrenor întrebând dacă există cineva care să mă poată ajuta să încep cu ninjutsu”, a completat Kader.

De cele mai multe ori a fost tratat cu ironii şi a fost sfătuit să se ocupe de arte marțiale mai respectabile, cum ar fi karate și taekwondo. În cele din urmă, a acceptat și a început să studieze acele arte marțiale. Aptitudinile sale erau evidente. Era făcut pentru ele.

De la mecanic auto la ninja

„Am petrecut majoritatea anilor 1990 studiind cu unii dintre cei mai buni instructori de arte marțiale din Egipt”, povestește luptătorul cu mai multe centuri negre. În 1999 s-a mutat în Libia, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

Aşa s-a angajat ca mecanic auto. Mutarea în oraşul Benghazi a fost perfectă pentru el. Acolo l-a întâlnit pe cel care i-a schimbat viaţa şi l-a învăţat ninjutsu. S-a întâmplat la doar câteva luni de la mutarea în al doilea oraş ca mărime al Libiei. În timp ce se antrena cu un grup de tineri din Benghazi, abilitățile sale au atras atenția căpitanului Nasser Abu Green, expert în ninjutsu.

„Eu și unii dintre băieţii din cartier ne jucam cu nunceak-urile (n.r - armă de origine japoneză, formată din două bastoane legate printr-un lanț sau o coardă prinsă de extremități) când el mi-a făcut semn cu mâna. Restul este istorie”, își amintește Abdel Kader.

După o conversație despre interesul lui Abdel Kader față de ninjutsu, Abu Green i-a oferit ocazia să se antreneze cu el. Abu Green pregătise mai multe batalioane ale forțelor speciale libiene, așa că instruirea unui pasionat de arte marţiale care avea centura neagră n-a fost deloc dificilă.

Peste 500 de arme foloseşte un ninja

„A putut vedea că am înțeles destul de bine elementele de bază ale multor arte marțiale, iar asta m-a ajutat să trec la o pregătire mai complexă destul de repede”, spune Abdel Kader.

În deceniul următor și sub instrucțiunile minuțioase ale mentorului său, Abdel Kader a stăpânit utilizarea a peste 500 de arme, o piatră de temelie importantă în ninjutsu. În plus, s-a perfecționat în parkour, sportul acrobatic cu mulţi fani în toată lumea. Asta l-a făcut să devină un ninja şi mai bun.

Experienţa de mecanic auto l-a ajutat Abdel Kader să-şi facă propriile arme de la zero, aspect care a contat mult pentru Abu Green. Din păcate, şederea în Libia a fost întreruptă din cauza revoltelor arabe care au provocat conflicte în majoritatea regiunii. Nici Libia nu a fost ocolită.

Întâmplător, mentorul și prietenul lui Abdel Kader a încetat din viață chiar în acea perioadă, aşa că a fost nevoit să revină în Egipt, după 10 ani petrecuţi în Libia.

La întoarcere, el a hotărât să nu piardă legătura cu tot ceea ce învăţase de la mentorul său. Astfel, pentru a onora memoria căpitanului, a început să-i antreneze pe cei care doreau să devină ninja.

Legenda continuă în Egipt

Aşa a deschis o mică academie în Zagazig. Totuși, nu a predat secretele ninja decât până la un punct. A considerat că nu oricine este pregătit pentru nivelul la care a ajuns el.

„Am început prin cursuri standard de arte marțiale, dar datorită cererii mari am extins clasele în care mi-am instruit elevii cum să stăpânească o serie de arme. Apoi am început să predau parkour și chiar break-dance”, a mai spus Abdel Kader Ahmed conform thenationalnews.com.

Ulterior, el a fost abordat de studenții academiilor militare și de poliție din Egipt, care doreau să-și perfecționeze abilitățile de luptă. „Am început să fiu angajat periodic de batalioane de ofițeri militari care doreau să impresioneze publicul cu abilitățile acrobatice”, dezvăluie Abdel Kader.

În 2019, Abouda Ninja a fost premiat de ministrul Apărării din Egipt pentru activitatea în slujba ţării. Acum, Abdel are o fermă, la care le mai arată celor curioși cât de bine știe să folosească sabia pe care a construit-o chiar el.