Ursul marsupial este o specie exotică originară din sud-estul Australiei. La Ballarat Wildlife Park trăieşte Patrick, un „specimen” în vârstă de 29 de ani.  Mai precis, Patrick este un wombat – mamifer marsupial râmător din Australia, care își sapă adăpostul subteran. Este cunoscut precum un animal îndesat, cu o coadă scurtă și cu un chip căruia nimeni nu-i poate rezista. „Personajul” din imagini este cel mai bătrân wombat în viață din lume, ținut în captivitate. Și cu siguranță și cel mai drăguț, după cum notează presa.

 

Se simte bine

Când nu are "treburi marsupiale", Patrick își petrece timpul cu stăpânii săi, care se pot considera, fără a sta prea mult pe gânduri, cei mai norocoși oameni din lume!

Animalul a fost salvat, în timp ce mama lui a fost lovită de o mașină, iar acum iubește atât de mult oamenii, încât refuză să stea în sălbăticie.

„Bătrânul Patrick a depăşit mult media de vârstă a speciei. Ar putea fi considerat o fosilă dacă îl comparăm cu celelalte exemplare. Patrick se simte, însă, bine şi nu dă semne de oboseală!”, spun stăpânii săi.

Te-ar putea interesa și: