Nicușor Dan, proiecte PNRR în valoare de 50 de milioane de euro. "Renovăm blocuri, monumente istorice sau clădiri publice"

Nicușor Dan, proiecte PNRR în valoare de 50 de milioane de euro. "Renovăm blocuri, monumente istorice sau clădiri publice" Sursa foto: PMB

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat la finalul lunii martie mai multe proiecte pentru finanțare prin PNRR pentru renovarea unor clădiri rezidențiale și publice, însă și pentru monumente istorice.

Primăria Municipiului București a depus luni, 4 aprilie, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), proiecte pentru a obține finanțare europeană. Acestea fac referire la renovarea mai multor clădiri rezidențiale multifamiliale, cât și pentru clădiri publice și monumente istorice.

”În prima zi în care a început să funcţioneze Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Primăria Capitalei a depus, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, proiecte pentru a obţine finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro.

Dorim să renovăm 13 blocuri, unele dintre ele monumente istorice, precum și clădiri publice, emblematice pentru București, cum ar fi Casa Gheorghe Tattarescu din str. Domnița Anastasia nr. 7, Pinacoteca din str. Lipscani nr. 18-20 și Blocul Rosenthal din Calea Victoriei nr.22-24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mulţumim asociaţiilor de proprietari care au înţeles importanţa obţinerii fondurilor nerambursabile din programul «Renovarea integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale» din PNRR şi au completat documentele solicitate de colegii din cadrul AMCCRS”, a susținut Nicușor Dan printr-un comunicat de presă.

Proiectele aprobate de consilierii generali al Capitalei pentru finanțare PNRR

Proiectul de finanțare a fost depus după ce consilierii generali ai Capitalei au aprobat la finalul lunii martie mai multe proiecte pentru renovare. Pe lista clădirilor care au nevoie de renovare integrală, atât seismică cât și energetică, se numără și Muzeul Multiculturalismului, Maternitatea Bucur, Curtea Meșteșugarilor, Palatul Voievodal Curtea Veche și Policlinica Iancului.

O altă hotărâre vizează depunerea cererilor de finanțare pentru 31 de proiecte, printre care se numără imobile din: str. Batiştei nr. 5, bd. Nicolae Bălcescu nr. 32, str. Dionisie Lupu nr. 55, str. Speranței nr. 24 sau str. Boteanu nr. 3A – 3B. Cele 31 de clădiri rezidențiale multifamiliale totalizează o suprafață construită desfășurată de 121.964 mp. Valoarea maximă totală pentru consolidarea seismică a acestor clădiri este estimată la 300 de milioane de lei.

Tot la finalul lunii martie a fost aprobat şi proiectul care prevede depunerea cererilor de finanțare pentru renovarea a cinci clădiri publice. Este vorba despre consolidarea seismică și renovarea energetică moderată a Pinacotecii, a Casei Gheorghe Tattarescu, a clădirii din Calea Victoriei nr. 22-24 și a Centrului Cultural Lumina. Acestea au o arie desfășurată de peste 28.800 mp.