Nicușor Dan dă frisoane bucureștenilor: O să fie sute de avarii, nu le putem evita!

Nicușor Dan dă frisoane bucureștenilor: O să fie sute de avarii, nu le putem evita!

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că, din momentul în care va prelua funcţia, va face un management de avarie în ceea ce priveşte situaţia reţelelor de termoficare, respectiv a căldurii şi apei calde din Bucureşti. Politicianul a făcut, de asemenea, precizări referitoare la primele măsuri pe care le va lua în acest sens.

"Avem o problemă de urgenţă care vine iarna asta. După cum ştiţi, ELCEN a comunicat că, din cauză că nu s-au făcut reparaţii în cursul acestei veri, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în reţea este de trei ori mai mare decât în 2016 şi se apropie de limita de la care nu se mai poate. (...) Deci noi trebuie să facem din momentul în care ajungem acolo un management de avarie”.

Recensământul avariilor RADET

Următoarea etapă a strategiei gândite de politician se referă detaliat la managementul avariilor: „Asta înseamnă să avem pregătite materiale pentru intervenţii de urgenţă, să avem pregătite echipe pentru intervenţii de urgenţă şi să avem pregătite detectoare de avarii care să facă astfel încât oamenii să se ducă precis la locul unde este avaria şi în paralel să facem o eşalonare corectă a oamenilor care sunt afectaţi. Asta este ce putem face iarna asta", a spus Nicuşor Dan, înaintea unei întrevederi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

El a susţinut că, din păcate pentru locuitorii Capitalei, "o să fie sute de avarii, nu putem să le evităm. Totul este să intervenim cât mai repede pe ele şi să le spunem celor afectaţi cât timp durează", a adăugat Nicuşor Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul general ales s-a întâlnit marţi cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Creţu, și a ajuns la concluzia că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie "foarte dificilă".

Soluțiile lui Nicușor

Conform programului electoral al lui Nicuşor Dan, obiectivele principale în ce priveşte sistemul de termoficare al Capitalei sunt:

- accesarea fondurilor europene pentru modernizarea sistemului de termoficare;

- înlocuirea a 300 km de conductă din reţeaua principală, cu alocări financiare prioritare;

- automatizarea completă a punctelor termice;

- continuarea, în paralel cu modernizarea reţelei de termoficare, a investiţiilor pentru eficientizarea energetică a clădirilor private şi publice;

- atragerea de noi clienţi în sistem (noile cartiere rezidenţiale, consumatori industriali, centre comerciale);

- reeşalonarea datoriilor sistemului de termoficare pe baza unei negocieri.