RADET. Fără apă caldă și căldură de Crăciun în cele mai mari cartiere din capitala. Strigător la cer!

RADET. Fără apă caldă și căldură de Crăciun în cele mai mari cartiere din capitala. Strigător la cer!

Falimentul RADET este încununat de frigul pe care îl duportă bucureștenii chiar și în prag de sărbătoare. Cele mai mari cartiere din capitală sunt lăsate fără căldură și apă caldă chiar în Ajun de Crăciun.

În Ajun de Crăciun, bucureștenii dârdâie de frig în case. Sistemul de alimentare cu apă caldă și căldură este într-o permanentă avarie, iar astăzi sunt afectate două dintre cele mai mari cartiere din capitală: Militari și Drumul Taberei.

Dacă locuiți în Militari sau Drumul Taberei, este posibil să simțiți căldura Sărbătorilor de iarnă doar în suflet, se plâng cetățenii acestor cartiere gigant din București. Asta pentru că sistemul de termoficare la care sunt racordate blocurile din aceste zone nu funcționează.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, în Ajun de Crăciun, oamenii își strigă disperarea pe rețelele sociale, „deoarece în call centerul RADET nu răspunde nimeni!”, se plânge o femeie care locuiește în Militari, în zona Secției de Poliție 21. Mamă a doi copii, femeia reclamă faptul că nu are apă caldă și că e inadmisibil să suporți situația chiar în ziua specială a Crăciunului. Mai mult, pe site-ul RADET, la secțiunea „Avarii” nu există nicio mențiune despre zona respectivă. Vezi zone cu avarii anunțate de RADET.

În schimb, majoritatea acestor opriri, inclusiv cea semnalată mai sus, apare la „Lucrări programate”, deși e greu de înțeles cum se pot „programa” aceste lucrări în Ajun de Crăciun.

Calorifere bocnă în cartierul cu cei mai mulți pensionari

Cei din Militari nu sunt singurii care se vor spăla la lighean de Crăciun, ci și cei din Drumul Taberei, care s-au trezit încă de azi noapte și cu caloriferele reci. „Doamna primar al Capitalei, măcar aveți habar cum e sa te încălzești în casa de la cuptorul unde faci prăjituri? Crăciun... călduros va dorim eu și alți bucureșteni din Drumul Taberei...”, s-au plâns locuitorii din zonă.

O analiză inforgrafică mai veche a acestui cartier arată că deține cel mai mare număr de pensionari din Capitală, ceea ce ar putea da o idee autorităților despre impactul acestui eveniment. Majoritatea pensionarilor, bolnavi deja și cu cureaua strânsă la maxim în privința cheltuielilor, nu-și vor permite nici măcar să se încălzească la un radiator electric.

În aceste momente tensionate, cei care accesează site-ul RADET pentru a-și semnala nemulțumirea au ocazia să vadă o analiză a acestui furnizor în care pretinde că instalarea unei centrale proprii este o alegere neinspirată prin comparație cu racordarea la sistemul de termoficare al capitalei. Printre argumente, se susține și că serviciile RADET sunt „mai prietenoase cu mediul”.