Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan aruncă bomba: Primăria a avut un an de zile să rezolve problema
Nicușor Dan aruncă bomba: Primăria a avut un an de zile să rezolve problema

Nicușor Dan aruncă bomba: Primăria a avut un an de zile să rezolve problema

Aflat în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, Nicușor Dan s-a legat din nou de Gabriela Firea, actualul edil al Bucureștiului și, totodată, adversaul lui direct la alegerile locale.

Nicuşor Dan declară că este „inadmisibil” ca primarul general, Gabriela Firea, să ameninţe consilierii că îi dă în judecată dacă nu rezolvă problema banilor pe care Primăria îi datorează familiei Constanda.

În opinia lui Nicușor Dan, PMB ar fi trebuit să dea aceşti bani încă din vara anului trecut.

„Este inadmisibil ca primarul general şi directorul direcţiei juridice să ameninţe consilierii pe incompetenţa lor. Primarul nostru ameninţă consilierii, cu judecata chiar, dacă nu rezolvă problema banilor pe care Primăria are să îi dea lui Constanda. Banii ăştia trebuia să-i dea încă din vara lui 2019.

Deci, Primăria a avut un an de zile să rezolve această chestiune, să eşaloneze cu Constanda aceste plăţi sau să facă o expertiză ca să dea la schimb acest teren. Nu a făcut nimic. Exact cum a făcut în urmă cu patru luni, când s-a pomenit Primăria Capitalei deodată că i-a expirat contractul cu gropile de gunoi. Şi ce au făcut?

Au dat o hotărâre de Consiliu, prin care au spus: Primării de sector, descurcaţi-vă! Faceţi voi contract cu gropile de gunoi”, a precizat Nicuşor Dan, întrebat despre acest subiect la o conferinţă de presă pe tema parcărilor de tip „Park & Ride” din Capitală.

Mai mult, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, din nou, în şedinţa de îndată de miercuri, proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, primarul general, Gabriela Firea, atrăgând atenţia asupra pericolului închiderii conturilor municipalităţii, potrivit Agerpres.

„Situaţia este foarte dificilă, (…) suntem notificaţi că pe data de 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate, nu vom mai putea face plăţi nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenţii la transportul public, la termoficare şi nici în celelalte domenii de activitate”, a declarat Firea înainte de votarea proiectului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: