În cererea de recuzare înaintată, astăzi, către DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu apreciază că, în privinţa dosarului penal 200/P/2014, „este incident un caz de incompatibilitate în sensul că există o suspiciune rezonabiă că imparţialitate acestuia este afectată”. În susţinerea cererii sale de recuzare, Nicuşor Constantinescu invocă promovarea unei plângeri penale împotriva procurorului Andrei Bodean şi împotriva mai multor persoane din cadrul DNA , pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi abuz în serviciu, plângere pe care a făcut-o, astăzi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind deja înregistrată cu numărul 60/P2015.

Procurorul recuzat l-a săltat „abuziv” pe Nicuşor Constantinescu din faţa CJ Constanţa

Din plângerea lui Nicuşor Constantinescu reiese că procurorul constănţean Andrei Bodean ar fi într-o „stare conflictuală” cu preşedintele CJ Constanţa. Procurorul anticorupţie este acuzat de imparţialitate în modul în care l-a anchetat pe inculpatul Nicuşor Constantinescu, inclusiv prin modalitatea în care a procedat la punerea în executare a mandatului de aducere, în data de 15 ianuarie 2014, când a fost săltat „abuziv” din faţa CJ Constanţa. Şi deşi ar fi dovedit că este bolnav, şi ar fi plecat la tratament în străinătate chiar cu acceptul procurorului, ulterior, Andrei Bodean i-ar fi cerut şi obţinut arestarea. Procurorul Andrei Bodean este şi cel care, potrivit lui Nicuşor Constantinescu ,” în mod cu totul surprinzător, anchetează toate dosarele împotriva  subsemnatului, dosare instrumentate de către DNA –Serviciul Teritorial Constanţa”.

Ce spune DNA Constanţa

Procurorul Andrei Bodean, unul dintre cei mai activi anchetatori DNA,  este cel care, pe lângă dosarele lui Nicuşor Constantinescu, instrumentează, la Constanţa, şi dosarele în care Radu Mazăre este suspectat de fapte de corupţie. Cererea de recuzare a procurorului DNA a fost transmisă presei de către Compartimentul relaţii publice al CJ Constanţa. „Nu am văzut încă cererea oficială dar am văzut că a fost preluată, imediat ce a fost difuzată de CJ Constanţa, de presa online. O să analizăm motivele invocate de domnul Nicuşor Daniel Constantinescu şi o să ne pronunţăm asupra cererii de recuzare” a declarat pentru EVZ, prim procurorul Serviciului Teritorial Constanţa al DNA, Sorin Constantinescu.