Evenimentul Zilei > Justitie > Nicuşor Constantinescu, eliberat defintiv. Contestă şi interdicţia de a conduce CJ Constanţa
Nicuşor Constantinescu, eliberat defintiv. Contestă şi interdicţia de a conduce CJ Constanţa

Nicuşor Constantinescu, eliberat defintiv. Contestă şi interdicţia de a conduce CJ Constanţa

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a scăpat de arestul la domiciliu şi în dosarul în care este cercetat pentru finanţarea nelegală a cluburilor şi asociaţiilor culturale şi sportive. După ce, recent, Curtea de Apel Constanţa l-a eliberat în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal, astăzi, aceeaşi instanţă a respins contestaţia DNA şi a decis cercetarea lui sub control judiciar.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au aprobat, în urmă cu două zile, înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, pe o durată de 60 de zile, în dosarul în care Nicuşor Constantinescu fusese trimis în judecată, alături de Cristian Zgabercea şi Carmen Oproiu, foşti angajaţi ai CJ Constanţa. Capetele de acuzare sunt abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi conflict de interese. DNA Constanţa s-a opus.

Curtea de Apel Constanţa a menţinut însă celelalte măsuri dispuse de Tribunal în privinţa lui Nicuşor Constantinescu. El are interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi nu are voie să comunice, direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu martori şi experţii din dosar. Constantinescu a contestat imediat ultimele interdicţii, urmând ca instanţa să se pronunţe, mâine. Dacă îi va fi admisă contestaţia, Nicuşor Constantinescu se va întoarce la şefia CJ Constanţa.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: