Evenimentul Zilei > Sport > Nicu Vlad ezită în privința candidaturii
Nicu Vlad ezită în privința candidaturii

Nicu Vlad ezită în privința candidaturii

Președintele interimar al COSR nu a dat un răspuns clar în ceea ce privește lupta pentru șefia olimpismului românesc

Eșecurile de la JO de la Rio, și plecarea lui Alin Petrache din fruntea COSR au restartat cursa pentru președinția olimpismului românesc. „Interimatul” forului îl asigură în acest moment Nicu Vlad, cel care înaintea acestei sarcini ocupa funcția de „vice”. Alegerile pentru șefia COSR sunt programte la data de 15 noiembrie. Până acum, pentru fotoliul de președinte s-au înscris – sub semnul întrebării – Nicu Vlad, Gabriela Szabo (ex-ministrul Tineretului și Sportului) și Mihai Covaliu (președintele FR de Scrimă). Însă, cei trei nu au dat un răspuns concret în privința candidaturii la COSR (17 octombrie, data limită de depunere a candidaturilor).

EVZ a stat de vorbă cu Nicu Vlad, iar „interimarul” forului ne-a declarat că nu este sigur dacă va lupta pentru această funcție, chiar dacă este împins de la spate de mai multe voci: „În fiecare zi mă gândesc la acest lucru. Acum, nu am niciun răspuns. Este o onoare pentru oricine să fie în fruntea olimpismului românesc, dar eu încă nu m-am decis. Știu că este o resposabilitate enormă. Mai am timp să mă gândesc asupra acestui lucru. Cert este că sunt multe voci care spun că ar fi bine să candidez.”

Fostul halterofil reclamă, însă, dezinteresul politicienilor față de sport: „Nu este vina COSR-ului pentru eșecurile de la Rio. Trebuie să plecăm de jos. Desigur, e foarte importantă și susținerea Guvernului. Dar nu am avut parte de acest lucru. Se pare că sportul nu a fost o prioritate pentru niciunul dintre guverne. Avem o probelmă de mentalitate, în ceea ce privește sportul. Cu ani în urmă, dacă te vedea cineva că alergi pe stradă, te considera nebun.”