Nicolae Ciucă, detalii de ultimă oră despre candidatul Coaliției pentru Primăria Capitalei

Nicolae Ciucă, detalii de ultimă oră despre candidatul Coaliției pentru Primăria Capitalei Sursa: Inquam Foto/Octav Ganea

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a făcut o scurtă retrospectivă a principalelor subiecte derulate în această săptămână pe micile ecrane. Al doilea om în stat a vorbit despre relația pe care o are cu Marcel Ciolacu și posibilul candidat pentru Primăria Capitalei,

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal a făcut o trecut în agendă subiectele intens dezbătute în spațiul public. Al doilea om în Stat a vorbit în prime-time despre potențialul candidat pentru Primăria Capitalei și despre relație pe care o are cu Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă, despre candidatul Coaliției pentru PMB

În contextul în care Gabriela Firea a anunțat pe rețelele de socializare că PSD București a nominalizat-o pentru PMB, Nicolae Ciucă a declarat că este prematur ca partidul pe care-l conduce să vină cu o propunere pentru Primăria Capitalei. Potrivit surselor politice numele vehiculat de PNL este Sebastian Burduja.

Președintele Senatului a mai precizat că partidele de guvernământ derulează sondaje de opinie pentru a identifica cel mai bun contra-candidat pentru Nicușor Dan. Potrivit ultimului sondaj CURS actualul edil al Capitalei beneficiază de o cotă de încredere de 36%. Gabriela Firea ar fi votată de 33% din electoratul bucureștean, iar propunerea liberalilor, Sebastian Burduja ar obține sub 10%,

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru această poziţie, în momentul de faţă, la nivelul PNL există în desfăşurare o serie de analize. Avem posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, care este şi preşedintele interimar al filialei Bucureşti, dar considerăm că, în urma sondajelor şi cifrelor care au rezultat din opţiunile cetăţenilor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluţie pentru Bucureşti”, a explicat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Sursa:Inquam Foto/Octav Ganea

Adina Vălean, candidatul sigur pentru alegerile europarlamentare

Cristian Piedone edilul sectorului 5 a declarat recent că va canida din partea PUSL pentru PMB, același sondaj care a analizat-o pe Firea și pe Burduja l-au cotat pe Piedone cu 10%, peste varianta liberalilor. Întrebat dacă există șansa ca PSD și PNL să desemneze un candidat din afara partidelor, Nicolae Ciucă a precizat că deciziile privind candidaturile vor fi stabilite în forurile de conducere ale partidelor și ulterior în Coaliție.

Dacă la PMB nu au un candidat comun, la alegerile europarlamentare cele două partide au convenit ca numele comisarului european pentru transport Adina Vălean să fie inclus pe lista candidaților pentru europarlamentare, potrivit Antena 3CNN.

„Capul de listă pentru europarlamentare nu a fost stabilit. ne dorim o femeie. Poate să fie orice femeie. Una dintre cele poziții va fi a doameni Adina Vălean. Cea de a doua poate să fie și a treia. Este în analiză și vom merge cu lista fiecare la partide”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Sursa: Inguam Foto/George Călin

Cum se înțeleg Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

În privința relațiilor din Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Președintele Senatului a explicat că relația lor se bazează mai degrabă pe respect decât pe prietenie. Președintele Partidului Național Liberal a subliniat că dat dovadă de onestitate atunci când au stabilit rotativa guvernamentală.

„Mă înțeleg la fel de bine cu Marcel Ciolacu, am dat dovadă de onestitate. Nu am fost pregătit pentru funcția de premier, veneam din MApN.

Relația dintre mine și Marcel Ciolacu este de respect, nu i-aș spune de prietenie. Este absolut important să scoatem în evidență faptul că împreună ne-am angajat în această construcție politică. Aceasta se bazează pe respect și sper să nu fie nevoie să ne salvăm unul pe celălalt. Nu ne ascundem după cireș. Dacă această relație se bazează doar pe noi doi și unul ar avea probleme. Această coaliție nu ar mai exista", a spus Nicolae Ciucă.