Evenimentul Zilei > Economie > Nici bine nu au semnat protocolul, că PSD și PNL au început deja să se atace. Primul măr al discordiei le pune bețe-n roate
Nici bine nu au semnat protocolul, că PSD și PNL au început deja să se atace. Primul măr al discordiei le pune bețe-n roate

Nici bine nu au semnat protocolul, că PSD și PNL au început deja să se atace. Primul măr al discordiei le pune bețe-n roate

PSD și PNL nu se înțeleg cu privire la menținerea cotei unice de impozitare. Cei doi parteneri de guvernare abordează problema de pe poziții total opuse. Astfel, în timp ce social democrații susțin pe mai multe voci că este nevoie ca această formă de impozitare să fie înlocuită, cei din PNL vor menținerea sa.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că s-a discutat cu PNL despre cota unică de impozitare. O decizie pe acest subiect a fost amânată pentru anul viitor, a precizat Sorin Grindeanu.

„A fost parte a negocierilor din acele săptămâni, exact ceea ce spunea Marcel Ciolacu. Am convenit împreună să o lăsăm pentru anul viitor, acum fiind şi contratimp. Vine şi perioada în care trebuie să facem şi bugetul, nu puteam să schimbăm foarte multe lucruri. Dar anul viitor trebuie să existe o discuţie aşezată din acest punct de vedere, cu argumente pro şi contra, fără patimă.

Pentru că pot exista foarte multe argumente pro, adică să rămână cota unică, dar noi nu avem cotă unică în acest moment, e doar o poveste ce vând unii. Sau să facem lucrurile pe care le fac majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, acele cote diferenţiare. Repet, această discuţie trebuie să fie aşezată”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi, că mai sunt doar trei sau patru state în Europa care au cota unică. El a insistat asupra schimbării sistemului de impozitare, întrebându-se dacă toţi cei care au renunțat la această formă de impozitare sunt „tâmpiţi şi numai noi suntem deştepţi”.

Sursa foto. EVZ

Un deputat PNL le dă replica liderilor PSD

La scurtă vreme după declarațiile lui Sorin Grindeanu și ale lui Marcel Ciolacu a venit și replica din PNL. Dar nu de la nivelul conducerii partidului sau a guvernului, ci de la un simplu deputat. Parlamentarul Cristian Băcanu și-a acuzat pe partenerii de coaliție că se folosesc de acest subiect, al cotei unice, pentru a-și fideliza alegătorii.

„E regretabil că PSD vrea să îşi fidelizeze propriul electorat pe seama unui subiect atât de delicat şi atât de important pentru mediul de afaceri precum este cota unică. Din punctul meu de vedere şi sunt sigur că toţi colegii mei liberali sunt de aceeaşi părere, eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cu PNL la guvernare. Am arunca mediul de afaceri în aer când soluţiile sunt simple: să luptăm la modul real cu evaziunea fiscală şi să reformăm şi digitalizăm ANAF. La ce va conduce eliminarea cotei unice? Printre altele, la muncă la negru, la pierderea investitorilor şi la creşterea suplimentară a preţurilor”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Cristian Băcanu.

El a mai scris că PNL nu va accepta să fie afectați antreprenorii și cei care doresc să-și păstreze afacerile.

„Nu, nu putem lovi motorul României doar pentru că aşa doresc unii. Nu am niciun dubiu că PNL va rămâne loial antreprenorilor, celor care nu dorm noaptea ca să-şi menţină afacerile şi să îşi plătească angajaţii, celor care au ieşit din zona de confort pentru a face un pic mai mult şi că toate aceste idei trăsnite venite de la PSD precum eliminarea cotei unice vor rămâne la stadiul de declaraţie politică şi atât”, a mai scris Băcanu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: