Evenimentul Zilei > Sport > NEWS ALERT. Handbal: Dinamo, OUT din Liga Campionilor! România merge direct la Euro 2020
NEWS ALERT. Handbal: Dinamo, OUT din Liga Campionilor! România merge direct la Euro 2020

NEWS ALERT. Handbal: Dinamo, OUT din Liga Campionilor! România merge direct la Euro 2020

După ce a susținut o ședință online, Comitetul Executiv al EHF a luat unele decizii importante. Din păcate, Dinamo a fost eliminată din Liga Campionilor.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap și lumea sportului. În acest caz, handbalul internațional a suferit unele schimbări majore. „Obiectivul general a fost finalizarea sezonului 2019/20 în cel mai bun mod posibil, în același timp construirea fundației pentru a începe sezonul 2020/21 într-un mod structurat, cu cel mai mic impact posibil din sezonul curent”, a anunțat EHF.

În ceea ce privește meciurile din „optimile” Ligii Campionilor, rundă în care Dinamo trebuia se se lupte cu cea mai bogată echipă de pe continent, Paris Saint-Germain, partidele din această fază a întrecerii, dar și „sferturile”, au fost anulate. Astfel, EHF Final 4 2020 va avea loc în 28 și 29 decembrie la Köln. Potrivit clasamentului final grupele A și B, în Final 4 se vor duela Barcelona, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel, Telekom Veszprém HC.

Naționala feminină a României s-a calificat direct la EHF Euro 2020, după ce forul a anulat și calficiările pentru turneul final. Echipele care merg la turneul final, pe baza clasamentului feminin EHF EURO 2018, sunt: Franța, Rusia, Olanda, România, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia și Croația.

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea (feminin) ar putea fi și ele eleiminate direct din Liga Campionilor. EHF studiază posibilitatea ca sferturile de finală să se joace, ca şi turneul Final4, la Budapesta, în aceeaşi săptămână (3 septembrie, respectiv 5-6 septembrie). România are două reprezentante în sferturi, SCM Râmnicu Vâlcea (adversară Metz) şi CSM Bucureşti (adversară Gyor). Dacă „sferturile” de finală nu se pot juca, cele mai bune două echipe din grupele principale, Metz Handbal, Team Esbjerg, Györi Audi ETO KC și Brest Bretagne Handbal, se califică direct.