Evenimentul Zilei > Sport > New Alert. Simona Halep se retrage de la Roland Garros. Mesajul transmis de marea tenismenă
New Alert. Simona Halep se retrage de la Roland Garros. Mesajul transmis de marea tenismenă

New Alert. Simona Halep se retrage de la Roland Garros. Mesajul transmis de marea tenismenă

Din cauza problemelor de sănătate, Simona Halep a anunțat că nu va putea participa la turneul de la Roland Garros.

„Cu mare dezamăgire îmi anunţ retragerea de la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros. Din păcate, ruptura de la gamba stângă are nevoie de mai mult timp de recuperare, iar calendarul este foarte aglomerat.

Retragerea de la un turneu de Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este decizia corectă şi singura pe care o puteam lua în acest moment. Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristeţe, dar mă voi concentra pe recuperare, voi încerca să rămân pozitivă şi să revin pe teren în momentul în care voi fi în siguranţă. Roland Garros 2022, vin! Pe curând!”, a scris Simona Halep,  pe Twitter.

Pe 12 mai, Simona Halep a fostnevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Ulterior, marea tenismenă a anunţat că are o mică ruptură în musculară partea superioară a gambei stângi, urmând ca din 17 mai să înceapă recuperarea în România, la piscină şi sală.

„Mă tratez în ţară, am încredere în medicii de aici. În această perioadă nu pot să fac nimic, va fi o perioadă destul de dificilă, dar moral sunt bine, o iau ca atare şi accept ceea ce s-a întâmplat. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă. Încă nu s-a decis, dar sunt mici şanse să particip la Paris. Eu mereu sper şi cred că totul este posibil, însă nu mă voi grăbi pentru că este o accidentare periculoasă şi nu vreau să stau luni de zile cu această problemă”, declara Simona.

Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2008 la junioare, iar apoi în 2018 la senioare, pierzând alte două finale, în 2014 şi 2017. La ediţia de anul trecut, ea s-a oprit în optimile de finală.