Evenimentul Zilei > Justitie > Nevinovat în închisoare, achitat de Instanță. Se repetă cazul Țundrea?
Nevinovat în închisoare, achitat de Instanță. Se repetă cazul Țundrea?

Nevinovat în închisoare, achitat de Instanță. Se repetă cazul Țundrea?

Un alt caz cutremurător se repetă în județul Gorj, acolo unde Marcel Țundrea a fost arestat în 1992, condamnat la închisoare și a stat 12 ani după gratii nevinovat. De această dată, un bărbat de 61 de ani a fost eliberat după șapte luni, fiind achitat, tot pentru o presupusă faptă de omor, de Tribunalul Gorj.

Vestea că un bărbat acuzat că și-a ucis iubita a fost achitat marți, de Tribunalul Gorj, după ce a stat 7 luni în închisoare, a readus în memoria gorjenilor cazul lui Marcel Țundrea, relatat pe larg de evz.ro, omul care a stat, degeaba, 12 ani după gratii, pentru un presupus omor, iar adevăratul vinovat a fost prins abia după eliberarea sa, în 2004.

Omul eliberat, acum, Ioan Vrânceanu, este din orașul Țicleni, județul Gorj. Decizia instanței nu este definitivă.
Acesta a fost acuzat de omor, după ce și-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeași situație cu Țundrea”, a declarat un consilier local din Țicleni.

Pensionarul a ajuns după gratii după ce, în luna decembrie a anului 2018, și-a găsit concubina moartă în pat. Femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. Astfel, omul a ajuns principalul suspect.
În luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor.

„Anchetatorii să fie trași la răspundere”

Constantin Brănescu, consilier local PNL, din orașul Țicleni, susține că Ioan Vrânceanu a spus de la început că este nevinovat.

„A spus din prima că omul este nevinovat. Ei trăiau în concubinaj de ani de zile, ea era căsătorită, consuma alcool. Cu câteva zile înainte, căzuse acasă, s-a lovit la cap. Au băut acolo și a găsit-o moartă, iar Poliția l-a arestat că el ar fi omorât-o. A găsit-o pe scară căzută și a luat-o și a pus-o în pat, din câte am înțeles. Pur și simplu un nevinovat, doar că s-a întâmplat să o găsească moartă în pat lângă el”, a declarat Constantin Brănescu citat de europafm.ro.

Consilierul local cere, totodată, ca anchetatorii care au decis trimiterea în judecată și arestarea gorjanului să fie trași la răspundere.