Marian Cojocaru, în vârstă de 44 de ani, pilotul paramontului prăbușit pe 10 iulie în comuna Comana, județul Giurgiu, s-ar fi infectat, potrivit conducerii spitalului, "de la apa de baltă". În urmă cu câteva zile, soția pilotului a cerut tranferul acestuia în Viena, deoarece acesta se afla în stare foarte gravă din cauza faptului că a fost infectat cu două bacterii foarte periculoase.

Pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronșic, în urma cărora a fost diagnosticat cu două bacterii intraspitalicești rezistente la antibiotice, respectiv Klebsiella si Acinetobacter, transmite Hotnews

În urma celor întâmplate, controlul efectuat aseară de inspectorii sanitari au scos la suprafață nereguli în respectarea normelor de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție. Totodată, au fost descoperite nereguli și la gestionarea deșeurilor periculoase rezultate din activitățile medicale.

Ministerul Sănătății a publicat un comunicat prin care a transmis că "nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale și nici cele care privesc prestarea serviciilor de curațenie si dezinfecție. Inspecția Sanitară a decis, drept urmare, extinderea controlului pe durata zilei de astăzi și derularea unei întregi operațiuni de recontrol. Asta înseamna că va fi verificată situația respectării tuturor măsurilor impuse la controale anterioare."