Evenimentul Zilei > Justitie > Nereguli grave descoperite în Caracal. Constatările revoltătoare ale Inspecției Judiciare
Nereguli grave descoperite în Caracal. Constatările revoltătoare ale Inspecției Judiciare

Nereguli grave descoperite în Caracal. Constatările revoltătoare ale Inspecției Judiciare

Cazul Caracal. Inspecția Judiciară a descoperit nereguli grave la Parchetul Judecătoriei Caracal, devenit celebru după presupusele crime săvârșite de către Gheorghe Dincă. 

Cazul Caracal. Parchetul Judecătoriei Caracal este o insituție în care doar justiție nu se face, iar datele emise de Inspecția Judiciară o confirmă. În urma controlului Inspecției Judiciare, s-a constatat „lipsa de implicare a procurorilor în efectuarea cercetării penale și adoptarea unei soluții legale și temeinice” și „lipsa de asumare a responsabilității în ceea ce privește emiterea de rechizitorii, soluțiile de renunțare la urmărire penală depășind în 2018 numeric soluțiile de clasare”. Procurorii de la Caracal au urmărit un singur indicator, cel cantitativ în soluționarea cauzelor, cu ignorarea urmăririi penale, potrivit Luju.ro.

Situația de la Parchetul Caracal este absolut halucinantă. Potrivit datelor comunicate de instituție celor de la Luju, în septembrie 2019, această unitate avea înregistrate 1.818 dosare cu autor necunoscut. Dintre acestea, 32 vizează infracțiunea de tâlhărie, 83 – loviri și vătămări corporale, iar două, viol. În total, 117.

Cătălin Zăvoianu, om-cheie în dezastrul de la Parchetul Judecătoriei Caracal

Parchetul Judecătoriei Caracal este o instituție condusă de către procurorul Cătălin Zăvoianu, cel poreclit „Talpă-Iute” după ce a fugit de jurnaliști în momentul în care a ieșit de la audierile Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Mai precis, Zăvoianu este șeful cunoscutului procuror #Rezist Cristian Oividu Popescu, cel acuzat de complicitate la crimă de opinia publică, pentru faptul că le-a interzis polițiștilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă.

Cătălin-Alex Zăvoianu câștigă un salariu de 132.916 de lei anual, deci peste 11.000 de lei pe lună, potrivit unei declarații de avere din iunie 2018. De asemenea, are în contul unei bănci 65.974 de lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: