Evenimentul Zilei > Justitie > „Nemernicii cu epoleți”: un ofițer a mușamalizat patru accidente grave
„Nemernicii cu epoleți”: un ofițer a mușamalizat patru accidente grave

„Nemernicii cu epoleți”: un ofițer a mușamalizat patru accidente grave

Comisar-şef de poliţie Olariu Liviu, adjunct al inspectorului şef al IPJ Bistriţa – Năsăud, este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, în formă continuată. El a solicitat, pe 9 ianuarie, încetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie.

Filiera ofițerilor

Ancheta este în dosarul denumit de presă al „Nemernicilor cu epoleți”, în care au fost reţinuţi, din 25 noiembrie 2014, şeful IPJ Bistriţa-Năsăud, Ioan -Ovidiu Mureşan, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere judeţene, Roberto Hasnăş şi şeful Poliţiei oraşului Năsăud, Leon Cloşcă.

Ofițerii au fost acuzați că au falsificat acte de constatare a unor accidente rutiere sau chiar le-au ascuns și că au intervenit abuziv în dosare de urmările penală.

„În datele de 31 iulie, 6 – 7 noiembrie 2014, Liviu Olariu, atât personal cât şi prin intermediul şefului Serviciului Poliţiei Rutiere, Hasnăş, a intervenit asupra agenților de poliție din teren, pentru ca aceștia să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu constata şi sancţiona diferite contravenţii la regimul circulaţiei,” arată DNA. Olariu a participat, alături de alți ofițeri, la falsificarea unor acte în cazul a 4 accidente de circulație soldate cu victime omenești.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.