Evenimentul Zilei > Politica > Nelu Tătaru a fost reconfirmat în funcția de conducere. Fostul ministru al Sănătății a câștigat alegerile PNL Vaslui
Nelu Tătaru a fost reconfirmat în funcția de conducere. Fostul ministru al Sănătății a câștigat alegerile PNL Vaslui

Nelu Tătaru a fost reconfirmat în funcția de conducere. Fostul ministru al Sănătății a câștigat alegerile PNL Vaslui

Fost ministru al Sănătății, Nelu Tătaru va fi, în continuare, președinte al Filialei Teritoriale PNL Vaslui, în urma alegerilor ce s-au desfășurat vineri

Deputatul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a fost reales, vineri, în funcţia de preşedinte al Filialei Teritoriale PNL Vaslui, în cadrul Comitetului de Coordonare Judeţean.

Nelu Tătaru a fost reconfirmat în funcția de președinte al Filialei Teritoriale PNL Vaslui

Susţinut de premierul Florin Cîţu, care le-a transmis delegaţilor că Nelu Tătaru este alegerea cea mai potrivită pentru organizaţia liberală vasluiană, fostul ministru al Sănătăţii a fost votat de 255 de membri PNL prezenţi la conferinţa de alegeri. Contracandidaţii săi, prim-vicepreşedintele PNL Vaslui, Marius Arcăleanu şi primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, au primit 40, respectiv 15 voturi, în timp ce trei voturi au fost declarate nule.

„O mare onoare să fiu astăzi aici, să-l susţin pe prietenul Nelu Tătaru. Să ştiţi că vom putea peste câţiva ani să discutăm despre ce s-a întâmplat în pandemie, cât de greu a fost. L-aţi văzut peste tot la televizor, dar eu ştiu ce era în spate, el cu problemele lui în sănătate, eu cu ale mele cum să fac rost de banii de care avea el nevoie. Acele momente ne-au apropiat foarte mult.

De aceea sunt astăzi aici să-l susţin. Sunt sigur că este omul de care aveţi nevoie, pentru că dacă a administrat un domeniu atât de dificil în cea mai mare criză din ultima sută de ani, va administra foarte bine şi această filială în perioada următoare”, a afirmat premierul Florin Cîţu.

„Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată”

Nelu Tătaru le-a mulţumit colegilor pentru încredere şi le-a transmis că este momentul pentru unitate în partid.

„Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată şi îi asigur ca vom fi în continuare o echipă, o echipă câştigătoare. În ultimul timp, în organizaţia noastră au fost anumite tensiuni, anumite declaraţii ale unor colegi. Acum este momentul sa ne reunim în jurul valorilor liberale. E vremea pentru unitate şi pentru calm”, a transmis Nelu Tătaru.

Acuzații după alegeri, ce au pățit contracandidații

Marius Arcăleanu, care a afirmat în repetate rânduri că Nelu Tătaru conduce organizaţia într-un mod „dictatorial şi abuziv” şi că el doreşte să restabilească unitatea şi comunicarea în PNL Vaslui, a contestat modul în care au fost organizate alegerile, spunând că o parte dintre persoanele care ar fi avut drept de vot nu au fost lăsate să intre în sala în care s-a desfăşurat votul. El a susţinut, de asemenea, că nu i se pare normal ca la intrările în sală să fie angajaţi ai unei firme de pază.

Arcăleanu a criticat, totodată, faptul că cei doi contracandidaţi ai lui Nelu Tătaru nu au fost lăsaţi să-şi prezinte programele înainte de începerea votului, ci li s-a dat cuvântul în timp ce delegaţii votau deja, conform Agerpres.