Negresă pufoasă și cremoasă. Desertul de care nu te vei sătura niciodată

Negresă pufoasă și cremoasă. Desertul de care nu te vei sătura niciodatăSursa foto: dreamstime.com

Nu te-ai gândit încă ce desert să faci pentru sărbătorile de iarnă? Bucătarii au sărit în ajutorul tău și au dezvăluit rețeta de negresă pufoasă și cremoasă. Acest desert este foarte simplu de făcut și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Rețeta de negresă pufoasă și cremoasă se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Este timpul să ai parte de cel mai mare succes culinar al tău și să îi răsfeți pe cei din familia ta. Această prăjitură are o aromă aparte și un aspect inedit, fiind desertul perfect la mesele festive.

Dacă vrem să facem acasă o negresă pufoasă și cremoasă vom avea nevoie de 250 g de zahăr, 50 ml de ulei, 150 g de unt, 200 ml de lapte, 1 linguriță de praf de copt, 2 ouă, 60 g de făină, esență de vanilie, un vârf de sare, 5 linguri de cacao, 30 g de ciocolată neagră și 50 g de miez de nucă, iar pentru glazură vom folosi 100 g de ciocolată neagră, 50 g de frișcă lichidă și 50 g de unt.

Rețetă de negresă pufoasă

Se bat albușurile până când capătă o textură spumoasă, apoi într-o cratiță se pune la foc mic untul împreună cu zahărul, 4 linguri de cacao, esența de vanilie, uleiul și laptele. Se amestecă ușor până când zahărul se topește și toate ingredientele se omogenizează. Când este gata, se ia compziția de pe foc și se lasă la răcit.

Sursă Youtube

Se amestecă făina cu praful de copt, sarea și 1 lingură de cacao, apoi se adaugă sosul făcut înainte. Se adaugă și compoziția de albușuri, apoi se pun și gălbenușurile bătute spumă anterior. Se amestecă foarte bine și se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt. Se pune negresa la cuptor și se testează dacă este coaptă suficient aplicând testul cu scobitoarea.

Nu uita de glazură! Se pune ciocolata la topit într-o cratiță și se adaugă ulterior frișca lichidă. Se amestecă ușor apoi se adaugă și untul și se lasă la foc mic până când toate ingredientele se topesc și obținem o compoziție cremoasă și fină. Nu lăsa prea mult glazura pe foc.

Se scoate negresa pufoasă din cuptor și se lasă puțin la răcit apoi se toarnă deasupra glazura de ciocolată și se întinde în strat uniform. Prăjitura ta este gata. Poți adăuga frișcă sau bomboane pentru un aspect mai inedit, potrivit Bzi.

Ne puteți urmări și pe Google News