Evenimentul Zilei > International > Negarea sau „deformarea”Holocaustului. Facebook ia taurul de coarne în Statele Unite
Negarea sau „deformarea”Holocaustului. Facebook ia taurul de coarne în Statele Unite

Negarea sau „deformarea”Holocaustului. Facebook ia taurul de coarne în Statele Unite

În Statele Unite, revizionismul și negaționismul nu sunt interzise. Jurisprudența tinde chiar să le plaseze sub protecția primului amendament al Constituției, care garantează libertatea de exprimare.

Un comunicat  Facebook publicat luni citează un studiu care a constatat că aproape un sfert dintre americanii cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani cred că Holocaustul este un mit, că este exagerat sau că nu sunt siguri.

El amintește că rețeaua a interzis deja recent stereotipurile antisemite despre puterea evreiască, care figurează adesea în teoriile conspirației.

În vara anului 2018, Mark Zuckerberg, care este el însuși evreu, a explicat că nu dorește să elimine mesajele negaționiste de pe Facebook.

În iulie anul trecut, un purtător de cuvânt al Facebook a mai spus că rețeaua socială nu elimina acest tip de conținut doar pentru că era fals. Supraviețuitorii Holocaustului  i-au cerut însă lui Zuckerberg să elimine conținuturile negaționiste.

Organizația americană de luptă împotriva antisemitismului Anti Defamation League (ADL)  a dat mai multe exemple de grupuri private pe Facebook în cadrul cărora care utilizatorii au pus sub semnul întrebării existența Holocaustului sau întinderea sa.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE