Evenimentul Zilei > EVZ Special > Necazurile se țin lanț de Liviu Dragnea. Zilele sale de muncă, contestate în instanță. Ce spune penitenciarul Rahova
Necazurile se țin lanț de Liviu Dragnea. Zilele sale de muncă, contestate în instanță. Ce spune penitenciarul Rahova

Necazurile se țin lanț de Liviu Dragnea. Zilele sale de muncă, contestate în instanță. Ce spune penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea mai primește o lovitură, de data aceasta din partea penitenciarului Rahova, care contestă modul în care i-au fost calculate de instanță zilele de muncă.
Liviu Dragnea are noi probleme înainte de procesul pentru eliberarea condiționată. Penitenciarul Rahova contestă modul în care au fost calculate de instanță zilele de muncă ale fostului lider PSD. Vineri are loc un proces în acest caz la Judecătoria Sectorului 5.

Reprezentanții penitenciarului Rahova susțin că s-a ivit o nelămurire legată de modul în care au fost calculate zilele pe care Dragnea le-a câstigat în instanță după ce Curtea de Apel București (CAB) a admis luni cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberare condiționată. Astfel cererea se va judeca la Tribunalul Giurgiu, scrie realitatea.net.

Liviu Dragnea, la capătul răbdării: Zilele de muncă i-au fost contestate

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. După împlinirea fracției de pedeapsa, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată.

Hotărârea Tribunalului București,  prin care s-a respins eliberarea condiționată, este  desființată. Dar acest lucru nu înseamnă că Liviu Dragnea va fi eliberat, ci că cererea de eliberare este rejudecată de un alt tribunal aflat în circumscripția CAB.

Liviu Dragnea a contestat imparțialitatea judecătorilor care au decis să mai fie ținut încă 2 luni în pușcărie

În senţinţă se arată că: “Sentinţa penală nr.119/F din 14.06.2021 – Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021.

În baza art.74 alin.2 Cod proc.penală dispune strămutarea judecării contestaţiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae şi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva Sentinţei penale nr.1025 pronunţată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 Bucureşti în dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu.

În baza art.74 alin.5 Cod proc.penală desfiinţează Decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr.7901/302/2021. În temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penală înştiinţează Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare.

În baza art.275 alin.3 Cod proc.penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14 iunie 2021.”