Evenimentul Zilei > Actualitate > Ne pregătesc plămânii pentru moarte! Un alt coșmar pentru Capitală și Ilfov
Ne pregătesc plămânii pentru moarte! Un alt coșmar pentru Capitală și Ilfov

Ne pregătesc plămânii pentru moarte! Un alt coșmar pentru Capitală și Ilfov

În ultimele ore, stațiile independente de monitorizare a aerului au arătat depășiri masive ale limitei de poluare în Capitală și împrejurimi. De parcă izolarea nu era suficientă, acum avem mirosuri insuportabile și aer irespirabil.

Autoritățile au dat vina pe un incendiu de vegetație care a cuprins o suprafață de peste 20 de mii de metri pătrați, între localitățile Dârza și Movila.

Incediul a fost anunțat încă de marți, însă pompierii au avut de luptat timp îndelungat pentru a reușit să stingă incendiul.

„Este îngrășământ natural dedesubt, uscat, sub pământ. Da! Arde la 20 de cm dedesubt! Dai cu apă și dai degeaba, trebuie luat la mână!”,  a declarat un pompier. „Suprafața de manifestare a incendiului este una destul de mare, de aproximativ 20 de mii de metri pătrați de stuf și dejecții provenite de la o fermă de animale din zonă. Am solicitat în sprijinul nostru și o motopompă, care să faciliteze alimentarea autospecialelor de stingere”, a spus  Bogdan Toma, purtător de cuvânt ISUBIF.

Locuitorii Capitalei și cei din Ilfov s-a plâns cum și unde au putut. „Un miros foarte puternic de plastic ars”
„Afară este un iad de gudroane arse”, ”Tocmai m-am trezit brusc in miros de cauciuc ars”, au fost două dintre mesajele postate pe Facebook.

Și site-ul Gărzii de Mediu a fost umplut de mesajele locuitorilor revoltați, pe bună dreptate, scrie cancan.ro.