Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ne-am săturat de Șova-ială, vrem recuperarea banilor
Ne-am săturat de Șova-ială, vrem recuperarea banilor

Ne-am săturat de Șova-ială, vrem recuperarea banilor

Nu mai vreau să aud de arestarea lui Șova, vreau ca Statul să recupereze milioanele pe care firma lui le-a încasat ilegal de la Turceni și Rovinari.

M-am săturat de telenovela arestării senatorului PSD, nu mai vreau să aud zi după zi de aplicarea unui regulament care încalcă Constituția, de pasarea rușinoasă a răspunderii de la Tăriceanu la Biroul Permanent și mai departe la Comisia Juridică din Senat.

Nu mă va încălzi cu nimic, altceva decât înfăptuirea necenzurată a Justiției, dacă judecătorii vor considera corect și legal ca Dan Șova să fie judecat în stare de arest. Vreau doar banii înapoi, așa cum vor toți contribuabilii!

Ce vor românii, cu adevărat, dincolo de fetișul răzbunării, este ca infractorilor dovediți să li se ia înapoi tot ce-au furat, au fraudat sau au câștigat nelegal, pentru a le da o pildă tuturor acelora care stau și azi cu coatele îndesate în borcanul cu mierea banilor publici.

Se împlinesc în curând 4 ani de când „Evenimentul Zilei” a dezvăluit, în exclusivitate, cum a supt ilegal SCA Șova și Asociații – „căpușa socialistă”, am denumit-o atunci, mai mult de un milion de euro de la Stat. Constatarea fusese făcută de ANAF și a ajuns apoi și pe masa procurorilor DNA.

O simplă citire, pe diagonală, a constatărilor inspectorilor financiari, ne reamintește nesimțirea constatată de aceștia la analiza contractelor încheiate (impuse) de firma avocatului Șova la Turceni și la Rovinari. La Turceni, Șova & Asociații a încasat mai mult de 1,2 milioane de lei pentru reușita eșalonării unei datorii, în instanță, chiar dacă nici măcar nu se prezentase în fața judecătorilor. La Rovinari, așijderea, acolo întâmpinarea a fost scrisă de juriștii combinatului, iar firma lui Șova a încasat comisionul de succes.

Alt milion a fost încasat ilegal, tot de la Rovinari, pentru reprezentarea în patru litigii de muncă, deși în contractul cu Rovinariul nu era prevăzută reprezentarea în acest tip de procese, iar complexul energetic plătea deja pentru asta o armată de juriști. Bomboana pe coliva bugetului de la Turceni și Rovinari au pus-o lăcomia acelorași avocați, care au pontat chiar și câte 26 sau 27 de ore „muncite” pe bani publici într-o singură zi!

Procurorii DNA au ajuns la concluzia că, în calitate de „avocat coordonator”, Șova a contribuit efectiv la încheierea contractelor şi actelor adiţionale la Turceni și Rovinari. Tot procurorii anticorupție au anunțat că au date şi indicii că senatorul PSD a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia, dar și alte asemenea acuzații, pentru care cer acum arestarea parlamentarului.

Nimic de criticat aici, repet, dreptatea trebuie înfăptuită, dar nu este completă niciodată, pentru noi, justițiabilii de rând, dacă nu li se confiscă infractorilor și banii delapidați!

 

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: