Moartea lui Navalnîi a declanșat proteste în marile capitale. Putin, acuzat de crimă

Moartea lui Navalnîi a declanșat proteste în marile capitale. Putin, acuzat de crimă Aleksei Navalnîi / Sursa foto: Platforma X

Europa fierbe după ce a fost anunțat decesul opozantului lui Vladimir Putin. În marile orașe, manifestanții au ieșit în stradă și îl acuză pe Putin de crimă.

Moartea lui Navalnîi a declanșat mai multe proteste în Europa. Sute de manifestanți au ieșit în stradă, în marile orașe, exprimându-și indignarea vizavi de decesul criticului Kremlinului. Președintele Vladimir Putin este considerat răspunzător pentru această moarte, de cei care au ieșit să strige nemulțumirea pe străzi.

Val de proteste în Europa

Protestatarii au scandat lozinci critice la adresa președintelui rus Vladimir Putin. Cei mai mulți dintre aceștia sunt de părere că liderul de la Kremlin ar fi pus la cale eliminarea criticului Navalnîi.

În capitala Germaniei au ieșit în aproximativ 500-600 de persoane, conform estimărilor făcute de poliție. Manifestanții s-au strâns în fața ambasadei rusești din Berlin. Aceștia au scandat lozinci prin care îl încriminau pe liderul rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Putin este un criminal", "Putin la Haga", au fost două dintre lozincile pe care aceștia le-au strigat la ambasadă.

Polițistii au blocat strada ambasadei

Protestatarii spun că liderul de la Kremlin ar trebui să fie prezentat Curții Penale Internaționale de la Haga, pentru crimele de război comise în Ucraina.

Polițiștii germani au pus bariere pentru a bloca strada pe care se află ambasada.

„Alexei Navalny este liderul opoziției ruse și am avut întotdeauna speranță în numele lui", a declarat un bărbat rus drapat într-un steag albastru-alb anti-război.

Moartea lui Navalnîi a declanșat un val de proteste. Putin, acuzat de crimă

Protest. Sursa foto: Platforma X

Moartea lui Navalnîi a declanșat proteste la Paris

Protestatarii s-au adunat și în capitala Franței pentru a scanda lozinci împotriva lui Vladimir Putin. Manifestanții s-au așezat în fața ambasadei ruse, blocând intrările.

Moartea lui Navalnîi a declanșat un val de proteste. Putin, acuzat de crimă

Vladimir Putin. Sursa Foto: Dreamstime

Francezii au scris pe pancartele purtate  "Putin asasin".

"Îmi este greu să-mi exprim emoțiile, pentru că sunt foarte tulburată. Navalny a fost, cel puțin pentru noi, o rază de speranță, iar acum nu mai avem speranță pentru o Rusie frumoasă a viitorului. Acum, nu mai avem speranță, această speranță a fost ucisă de Putin, la fel ca toate celelalte speranțe ale vieții noastre.", a spus unul dintre manifestanți.

De asemenea, în jur de 30 de protestatari s-au strâns în fața ruse din Roma. Protestele s-au extins și Olanda, unde sute de oameni s-au adunat în Piața Dam din  Amsterdam. Aceștia au purtat mesajul "Putin este un criminal".