Evenimentul Zilei > EVZ Special > NAVA care ar putea duce oamenii pe Planeta Marte, testată de NASA. Primul zbor făcut în spaţiu de capsula Orion provoacă MARI emoţii | FOTO şi VIDEO
NAVA care ar putea duce oamenii pe Planeta Marte, testată de NASA. Primul zbor făcut în spaţiu de capsula Orion provoacă MARI emoţii | FOTO şi VIDEO

NAVA care ar putea duce oamenii pe Planeta Marte, testată de NASA. Primul zbor făcut în spaţiu de capsula Orion provoacă MARI emoţii | FOTO şi VIDEO

Primul zob, de testare a capsulei Orion, a provocat un val de emoţie atât printre internauţi, cât şi printre oamenii de ştiinţă. Nava spaţială care ar putea, pe viitor, să transporte oameni pe Marte, este testată, joi, în premieră de NASA. Zborul în spaţiu va dura 4 ore şi 24 de minute. Potrivit şefului programului, citat de SkyNews, astăzi se va testa cea mai periculoasă parte a misiunii.

Testul este doar unul preliminar, pentru că aparatură esenţială de pe Orion să fie testată înainte de prima lansare oficială, transmite BBC.

Capsula Orion a fost gândită de inginerii americani să fie capabilă să transporte echipaje umane mai întâi pe un asteroid, apoi pe Planeta Roşie. Lansarea capsulei fără astronauţi este aşteptată cu mare interes.

În condiţiile în care totul merge ca la carte, Orion va orbita la o distanţă de 5.800 de kilometri, de 15 ori mai mare decât distanţa la care se află Staţia Spaţială Internaţională. după care va reintra în atmosfera terestră cu o viteză de 32 de mii de kilometri la oră. Astfel cercetătorilor vor avea posibilitatea de a testa sistemul de protecţie împotriva căldurii, conceput să reziste până la o temperatura de 2.000 de grade Celsius.

Capsulă spaţială Orion va realiza două orbite în jurul Pământului, după ce va fi lansată din Florida, iar aterizarea se va efectua, cu ajutorul unor paraşute, în Oceanul Pacific.

Trebuie spus că experţii NASA lucrează, pe lângă Orion, la dezvoltarea unei noi rachete de propulsie care să ducă omenirea până pe Planetă Marte. Cele mai optimiste previziuni anunţă că o misiune umană pe Marte ar fi posibilă peste 20 de ani.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: