NATO și SUA, exercițiu militar de amploare, pentru a intimida Rusia. Și România a participat alături de aliați

NATO și SUA, exercițiu militar de amploare, pentru a intimida Rusia. Și România a participat alături de aliați

Un exercițiu comun NATO - SUA a avut ca scop etalarea forțelor militare de care dispun cei doi parteneri. Și România a luat parte la mișcările de trupe.

Statele Unite ale Americii (SUA) și 20 de țări ce sunt membre ale NATO au lansat un avertisment îndreptat către Rusia. În cadrul unei operațiuni militare ample. Conform lui Nic Robertson, editor la televiziunea americană CNN, operațiunea Allied Sky își propunea să arate „credibilitatea apărării comune” și „disponibilitatea sporită” a NATO. Și vine cu două săptămâni înainte de summitul la care vor participa Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) și liderul rus Vladimir Putin, conform Express.

Exercițiu de amploare făcut de NATO și SUA cu scopul de-a intimida Rusia

Avioanele NATO și bombardierele nucleare americane au zburat peste cele 30 de state membre ale NATO pentru a-și arăta „superioritatea aeriană”, după cum titrează sursa citată. Imaginile video arată o forță aeriană americană, B-52 Stratofortress, care alimentează combustibil lângă Scoția, într-un zbor către Spania, înainte de a reveni la operațiunea de bază.

Potrivit Airforce Technology, Jeff Harrigian, Comandamentul Aerian Aliat NATO și comandant general al USAFE-AFAFRICA, a declarat: „Misiunile bombardierelor demonstrează credibilitatea forțelor noastre pentru a aborda un mediu global de securitate care este mai divers și mai incert decât în ​​orice alt moment din istoria noastră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Misiunea de astăzi a reprezentat o demonstrație extraordinară a superiorității aeriene NATO și, dacă vom fi uniți, nu va exista nicio provocare pe care să nu o putem aborda”, a afirmat Jef Harrigian.

Și România a luat parte la mișcările militare, alături de aliați

Țările care au luat parte la această operațiune au fost Belgia, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Spania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia, România și Marea Britanie.

În ceea ce privește summitul la care vor participa Joe Biden și Vladimir Putin, rușii sunt sceptici în ceea ce privește o eventuală reușită. „Nu ne facem iluzii şi nu încercăm să dăm impresia că va exista o reuşită, decizii istorice care să ducă la schimbări fundamentale”, a afirmat Serghei Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă online.

„Însă faptul că va exista o conversaţie între liderii celor două principale puteri nucleare este important şi ar trebui încurajat în orice mod posibil”, a anunțat Sergei Lavrov, șeful diplomației ruse.