Nașterea cărții care n-a ratat niciun record

Nașterea cărții care n-a ratat niciun record

Istoria Cărţii Recordurilor a început în 1951, când directorul general al fabricii de bere Guinness (producător al berii brune Stout, produsă la Dublin, în Irlanda), Sir Hugh Beaver (foto), mergând la vânătoare, şi-a pus întrebarea care este cea mai rapidă pasăre din Europa.

După ce a făcut o serie de cercetări, a descoperit că nu există date certe în acest sens. Aşa i-a venit ideea constituirii unei cărţi care să prezinte tot felul de recorduri stabilite oficial în întreaga lume.

Drept urmare, a luat legătura cu gemenii londonezi Norris (1925-2204) şi Ross McWhirter (1925-1975), cunoscuţi pentru rigoarea cu care inventariau diverse informaţii de interes public şi statistici, propunându-le realizarea unui cărţi care să cuprindă recordurile pe care le-au descoperit în cercetările lor.

Prima ediţie a Cărţii Recordurilor Mondiale Guinness a fost tipărită în august 1955 şi a devenit cea mai vândută carte din Marea Britanie până la Crăciunul acelui an, cu peste 187 de mii de exemplare.

În 1964, cifra vânzărilor depăşise 1 milion de exemplare, pentru ca în 1974 cartea să stabilească, la rândul său, un record mondial: cea mai bine vândută carte protejată de drepturi de autor, cu vânzări ce au depăşit numărul de 23.950.000!

Cartea este acum publicată în luna octombrie a fiecărui an, tocmai pentru a coincide cu vânzările dinaintea Crăciunului.

Recordurile prezentate în carte sunt verificate îndeaproape pentru a se asigura că sunt valide şi compatibile cu tematica publicaţiei.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Ne puteți urmări și pe Google News