Evenimentul Zilei > Social > NASA organizează un hackathon în patru orașe din România
NASA organizează un hackathon în patru orașe din România

NASA organizează un hackathon în patru orașe din România

Un hackathon internațional va fi organizat de NASA, în patru orașe din România. Space App Challenge are ca temă anul acesta „Pământul și Spațiul”. Orice programator, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința se poate înscrie.

Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 21 octombrie, simultan, în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Scopul evenimentului este de a corela datele NASA cu persoane de pe întreg globul care pot găsi soluții diverse provocări. „Puteți construi un/o…”, „Ajutați-i pe alții să descopere Pământul”, „Vulcanii, aisbergurile și asteroizii”, „Lumea are nevoie acum de…”, „O lumină orbitoare” și „Un univers de frumusețe și minuni” – acestea sunt cele șase teme ale celor două zile d econcurs. Participanții se pot înscrie de la jumătatea lunii septembrie, toate detaliile urmând să fie anunțate aici, dar și pe canalele de social media ale competiției.

 În fiecare oraș, participarea e limitată la 100 de persoane. „Ceea ce este extraordinar la hackathon-ul Space Apps este faptul că participanții au posibilitatea de a accesa seturi de date (big data), puse la dispoziție de NASA. Este singura ocazie de-a lungul unui an de a aborda provocările legate de Pământ și spațiu, în colaborare cu o organizație implicată în explorarea spațiului și observarea planetei noastre”, spune Moe Zidan, partener asociat Digital Transformers.