Evenimentul Zilei > International > NASA şi-a UNIT forţele cu Google pentru a VÂNA extratereștri
NASA şi-a UNIT forţele cu Google pentru a VÂNA extratereștri

NASA şi-a UNIT forţele cu Google pentru a VÂNA extratereștri

Colaborarea cu cel mai mare gigant de inteligenţă artificială de la Google nu poate decât să aducă noi date despre existenţa extratereştrilor. Cei de la NASA au declarat că telescopul Kepler a fost dotat cu un sistem de inteligenţă de la Google cu scopul de a găsi planete care pot fi exploatate, chiar locuite într-un viitor cât mai apropiat.

Cercetătorii de la Astrophysics Division of Nasa’s Science Mission Directorate and Ames Research Centre, ingineri de la Google și un expert de la University of Texas at Austin vor dezvălui rezultatele obținute în cadrul teleconferinței care va avea loc pe 14 decembrie.

Telescopul Kepler,  mai este poreclit "vânătorul de planete", iar NASA şi Google prin acest parteneriat, vor să facă cele mai sofisticate analize efectuate vreodată, notează Daily Mail.

Kepler Mission, "este o misiune spațială, o stație cosmică, o navă cosmică specială și un telescop spațial de tip fotometru creat și realizat de NASA pentru căutarea de planetelor de tip Terra din alte sisteme solare şi a făcut posibilă descoperirea a peste 4.600 de potențiale exoplanete începând cu anul 2009, dintre care 2.326 au fost confirmate", mai scrie sursa menţionată.