Agenția spațială NASA  a explorat craterul Gale (A fost denumit aşa în onoarea lui Walter Frederick Gale, astronom-amator care a efectuat observații asupra planetei roșii), de pe Marte începând cu anul 2012. Misiunea completă a experţilor de la  NASA este de a examina climatul și solul aparent arid a planetei Marte și chiar de a evalua dacă există forme viață extraterestră pe planeta roșie. 

Acum, un cercetător important consideră că „Curiosity” (vehiculul de teren care are mărimea unui mic autoturism și cântărește 900 kg, devenind astfel cel mai greu obiect creat de mâna omului și lansat pe Marte vreodată), a fotografiat o pasăre în timp ce zbura, pe planeta roșie.

Celebrul expert  Scott C. Waring, a publicat pe site-ul oficial următoarele: "Această pasăre marțiană a fost văzută de Marcelo Irazusta, care a studiat atent suprafața planetei roşii. Captura a fost făcută săptămâna trecută și a fost fotografiată de „Curiosity”.  "Este imposibil și totuși este acolo, publicată pe site-ul NASA". "Deci, dacă este o pasăre mare, a fost fotografiat accidental și probabil că nu a stat mult timp în zona respectivă".

Sunt două ipoteze lansate de expert

El a scris: "Se pare că ar arăta ca un vultur zburând care, dacă este adevărat, poate însemna unul sau două lucruri: fie că există animale pe Marte, fie – și urăsc această idee, dar trebuie să ținem cont – „Curiosity” nu este pe Marte, ci pe Insula Devon în Canada".  

"Devon este o insulă pustie cu doar o mână de localnici, iar NASA a fost acolo de mai multe ori pentru a testa aparatura fiind un mediu similar cu cel de pe Marte".  Insula Devon este cea mai mare insulă nelocuită din lume, aleasă de NASA pentru a testa tehnologia marțiană de explorare.  Într-adevăr, climatul aspru al insulei Devon imită condițiile de mediu de pe Marte și alte planete, potrivit Express.  

 

 

 
 

Te-ar putea interesa și: