NASA are informaţii despre ultima ameninţare pentru Pământ: asteroidul Bennu

Sursa foto. EVZ

Specialiștii NASA au transmis recent ultimele informaţii despre asteroidul Bennu, care ar putea lovi Pământul la 24 septembrie 2182, considerată data la care sunt cele mai mari şanse să fie înregistrat acest eveniment.

Ziua în care asteroidul Bennu ar putea lovi planeta noastră a fost calculată, dar riscul este redus: 0.037%. Asteroidul este cam cât Empire State Building şi dacă ne-ar izbi, efectele ar fi catastrofale pentru Terra.

Bennu se va apropia destul de mult de Pământ, dar asta nu se va întâmpla înainte de anul 2100. Cel puţin asta au apreciat inginerii de la NASA, conform The New York Times.

În acest context, ei au organizat o conferință de presă și au ținut să precizeze că șansele ca asteroidul să lovească planeta noastră între anii 2021 și 2300 sunt destul de mici (n.r. - unu la 1.750).

Calculele sunt clare

„Nu este o schimbare semnificativă. Nu suntem mai îngrijorați decât eram înainte. Probabilitatea de impact rămâne în continuare foarte mică”, a declarat Davide Farnocchia, cooptat în cadrul NASA Jet Propulsion Laboratory din California.

NASA are un mesaj şi pentru cei care nu cred în calcule şi sunt destul de îngrijoraţi de posibilitatea unui impact devastator. Astfel, s-a transmis că în următorul secol sunt șanse zero ca asteroidul să lovească Pământul.

Bennu se va apropia destul de mult de pământ în anul 2135, Atunci, bolidul va di la o distanță aproximativ egală cu cea dintre Pământ și Lună. Bennu are o lățime de aproximativ o jumătate de kilometru.

Misiune de cercetare pe Bennu

„De obicei, se poate spune că dimensiunea craterului ar fi de zece ori sau până la de 20 de ori mai mare decât dimensiunea obiectului”, a declarat Lindley Johnson, unul dintre responsabilii cu apărarea planetară în cadrul NASA.

Mai trebuie spus că deşi calculele au rolul de a linişti omenirea, la nivelul specialiştilor au existat multe temeri în legătură cu acest asteroid. Astfel, a fost trimisă o navă de cercetare pe suprafața lui Bennu, pentru prelevarea mostrelor.

Nava a părăsit suprafaţa asteroidului în urmă cu trei luni și se îndreaptă spre Pământ. Datorită acestei misiuni, oamenii de știință au putut calcula cât de mari sunt şansele ca Bennu să lovească Pământul.