NASA a oprit vânzarea carcaselor de gândaci și a prafului lunar colectate în timpul misiunii Apollo 11

NASA a oprit vânzarea carcaselor de gândaci și a prafului lunar colectate în timpul misiunii Apollo 11 Sursa foto: Dreamstime.com

NASA a oprit vânzarea de praf lunar și carcase de gândaci, care au fost colectate în timpul misiunii Apollo 11 din 1969, la o licitație Remarkable Rarities din Boston.

Experimente pe lună

Potrivit site-ului de licitație, gândacii și praful de lună au fost folosite într-un experiment Apollo 11 pentru a determina dacă rocile lunare conțineau vreun fel de agent patogen care ar putea amenința viața terestră.

Cele trei carcase de gândaci și 40 de miligrame de praf de lună au fost scoase la licitație pe 25 mai a acestui an și au ajuns la 400.000 de dolari. Într-o scrisoare către Remarkable Rarities, avocatul NASA a declarat că toate materialele din experiment sunt proprietate federală, a raportat Associated Press.

„Toate mostrele Apollo, așa cum sunt stipulate în această colecție de articole, aparțin NASA și nicio persoană, universitate sau altă entitate nu a primit vreodată permisiunea de a le păstra după analiză, distrugere sau altă utilizare în orice scop, în special pentru vânzare sau afișaj individual”, a spus NASA într-o scrisoare din 15 iunie, potrivit AP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proprietatea federală

Remarkable Rarities a retras licitația joi. Cu toate acestea, materialul spațial nu a fost încă returnat la NASA. Într-o scrisoare din 22 iunie, transmisă AP, avocatul Nasa a cerut RR Auction să lucreze cu actualul proprietar pentru a returna materialul.

„Am mai lucrat cu NASA și am cooperat întotdeauna cu guvernul SUA atunci când revendică articole”, a declarat pentru AP, Mark Zaid, avocat al RR Auction. „La sfârșitul zilei, vrem să acționăm în mod corespunzător și legal”, a spus acesta potrivit Insider.