NANE: Telefonul Copilului

NANE: Telefonul Copilului

Teatrul „Ion Creangă“ şi Asociaţia Telefonul Copilului ne-au invitat ieri-dimineaţă la premiera spectacolului pentru copii „Sămânţa vrăjită“, pentru a serba Ziua Internaţională a Telefonului Copilului, zi oferită de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor tuturor serviciilor „telefonul copiilor“ din lume.

E vorba despre un serviciu telefonic gratuit dedicat atât copiilor, cât şi părinţilor, care ascultă problemele şi care oferă sprijin.

Atât copiii abuzaţi emoţional, fizic, sexual sau pur şi simplu neglijaţi, cât şi cei care se simt singuri şi neînţeleşi pot obţine consiliere de specialitate şi îndrumare către instituţiile abilitate. Orice problemă legată de drepturile copilului, relatată fie de un copil, un părinte sau oricare altă persoană, îşi poate găsi o soluţie la 0800.8.200.200, apel gratuit în reţeaua Romtelecom: etapele adopţiei unui copil, drepturile copiilor cu nevoi speciale, consiliere juridică legată de alocaţia de stat, indemnizaţia de creştere a copilului, consiliere psihologică etc. În fiecare zi, de luni până duminică, între orele 8.00 şi 20.00, va fi cineva la celălalt capăt al firului.

Aproape un milion şi jumătate de apeluri au fost soluţionate de la înfiinţarea acestui serviciu, în 2001. Iar acest an, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, asociaţia s-a implicat şi în prevenirea fenomenului „copiii străzii“, oferind soluţii pentru cei fără adăpost. Suntem îndemnaţi să nu mai dăm bani copiilor care cerşesc, ci să le oferim protecţie, sunând la 0800.8.200.200, iar echipele de consilieri vor evalua situaţia fiecăruia dintre aceşti copii şi îi vor ajuta.

Telefonul Copilului este o şansă pentru absolut toţi copiii de a apela gratuit, din orice colţ al României, pentru a-şi face cunoscute problemele sau opiniile, beneficiind de confidenţialitate. Copiii sună mai întâi timid, cu voce stinsă, pentru ca, după un timp, să reapeleze pentru a mulţumi fericiţi pentru ajutor. Consilierii de la 0800.8.200.200 au schimbat ceva: au readus zâmbete pe chipurile celor mici, căldură în suflete şi, mai mult decât orice, au adus speranţa că, undeva, cineva pe care probabil că nu îl vor cunoaşte niciodată se gândeşte la ei cu responsabilitate. Faceţi cunoscut acest număr tuturor celor care credeţi că ar putea avea nevoie de el.

Ne puteți urmări și pe Google News