Evenimentul Zilei > Monden > Nababii Hollywood-ului! Ce salarii fabuloase au anul acesta primii 10 actori din Cetatea Filmului
Nababii Hollywood-ului! Ce salarii fabuloase au anul acesta primii 10 actori din Cetatea Filmului

Nababii Hollywood-ului! Ce salarii fabuloase au anul acesta primii 10 actori din Cetatea Filmului

Deși este an de criză, salariile imense pe care le câștigă primii 10 actori de la Hollwyood sunt un mic tezaur, însă se simte foarte bine și influența platformei Netflix, care prin investițiile masive în producțiile proprii a menținut cifre foarte ridicate în Cetatea Filmului.

Liderul clasamentului este, pentru al doilea an consecutiv, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, cunoscut pentru filmele sale de acțiune, cu un total de vis de 87,5 milioane de dolari în 2020. El a încasat printre altele 23,5 milioane de dolari de la Netflix doar pentru viitorul film „Red Notice” și succesul Under Armour line Project Rock.

Îl secondează cel supranumit actorul de aur al Netflixului, Ryan Reynolds, cu doar” 71, 5 miloane de dolari salariu anul acesta. Reynolds a primit peste 20 de milioane de dolari pentru titlurile Netflix Six Underground” și Red Notice”. În iulie, oficialii companiei au anunțat că sunt în discuții pentru un al treilea film, al cărui onoriu va număra cu siguranță o sumă de 8 cifre.

Ultima poziție pe podium îi aparține popularului Mark Wahlberg, un actor versatil care face față cu brio atât în thrillere sau filme de acțiune, cât și în comedii sau drame (n.r. – a fost nominalizat la Oscar pentru rolul boxerului din „The Fighter”. Mark a încasat în 2020 58 de milioane de dolari, iar comedia de acțiuneSpenser Confidential”, în care a jucat rolul principal, lansată în martie, este al treilea cel mai urmărit serial all time al Netflix.

Ben Affleck este starul care ocupă poziția 4 a topului, cu încasări de 55 de milioane de dolari. Pe lângă relația pare-se fericită cu tânăra actriță Ana de Armas și depășirea divorțului și a perioadei de dezintoxicare alcoolică, lui Ben îi merge bine și pe plan professional, căci anul acesta a jucat în două blockbustere, inclusiv titlul Netflix „The Last Thing He Wanted”.

Vin Diesel vine tare din urmă și ocupă locul 5, cu 54 de milioane de dolari, starul din F9 lăudându-se și cu statutul de producător al seriei Netflix Fast & Furious Spy Races”.

Locul 6 este ocupat surprinzător de un star de la Bollywood, Ashkay Kumar, cu venituri de 48, 5 milioane de dolari, care lucrează pentru prima sa serie TV The End, difuzată de Amazon Prime. Totuși o mare parte a onorariilor sale din 2020 provine din multiple campanii de imagine pentru diferite branduri.

Mai puțin cunoscut la noi, Lin-Manuel Miranda ocupă locul 7 și este protagonistul producției Broadway Hamilton, ale cărei drepturi au fost achiziționate de Disney. Miranda a cumulat anul acesta suma de 45,5 milioane de dolari, el așteptând și premiera „In the Heights”.

„Prințul din Bel Air”, Will Smith, se menține și el în pe val, căci este plasat pe locul 8 cu 44,5 milioane de dolari. Deși nu mai este vedeta de altădată, actorul câștigă încă roluri bune, cum ar fi cel în viitoarea premieră King Richard. Conturile sale sunt completate cu reclame la telefonie mobilă și veniturile aduse de foarte populara sa pagină de Instagram.

Revelația anului este poate Adam Sandler, actorul faimos pentru filmele sale de comedie, care de câteva ori l-au făcut liderul acestui clasament. La începutul anului Adam a schimbat inspirat genul filmelor sale și a câștigat cea mai înaltă discticție pentru actorie la gala Film Independent Spirit Awards, pentru rolul dramatic de excepție din filmul fraților Josh și Bennie Safdie „Uncut gems”. Lansat, cum altfel, tot pe Netflix, filmul l-a readus în atenție pe Adam și a contribuit la veniturile de 41 de milioane de dolari, cu care se clasează pe locul 9 în top. În ianuarie, el a semnat un mega-contract cu Netflix, pentru încă 4 filme, după ce „Murder Mystery s-a dovedit unul dintre cele mai vizionate filme ale platformei de streaming”.

În sfârșit, poziția a 10-a îi revine neobositului Jackie Chan, care este activ de șase decenii și a făcut nu mai puțin de 5 filme în ultimul an. Cu 40 milioane de dolari în cont în 2020, Jackie Chan și-a completat veniturile din actorie cu contracte de imagine, relatează https://www.forbes.com/sites/maddieberg/2020/08/11/the-highest-paid-actors-of-2020-dwayne-johnson-ryan-reynolds/#195b5e29112b.