Mușcat de viperă la locul de muncă. „Nu e un caz izolat”.

Mușcat de viperă la locul de muncă. „Nu e un caz izolat”.

A fost mușcat de o viperă, chiar în depozitul în care lucra, și a ajuns de urgență la spital. I s-a întâmplat unui bărbat, angajat al Secţiei Pirotehnice a Uzinei Mecanice Sadu din judeţul Gorj. „ Suntem în patria lor”, a şerpilor, viperelor, scorpionilor. (…) „Nu e un caz izolat”, a declarat, la puțin timp după incident Constantin Tănăsoiu, directorul general al UM Sadu, potrivit libertatea.ro.

Un bărbat, care lucrează la Secţia Pirotehnică a Uzinei Mecanice Sadu din judeţul Gorj, a ajuns la spital, după ce a fost mușcat de o viperă într-un depozit. Bărbatul de 47 de ani este angajat ca reglor la Secția Pirotehnică și s-a trezit, în timpul orelor de muncă, atacat de o viperă.

„A fost muşcat de o viperă. Era în atelierul unde îşi desfăşura activitatea. După uşă era o viperă. Nu a observat-o la intrare şi la ieşire a omorât-o, dar vipera l-a păcălit pe la spate, că nici el nu îşi aminteşte, şi-a dat seama după o oră aproximativ, nici nu ştie când l-a înţepat. S-a dus la spital, i-a făcut antiviperinul acela. Am înţeles că procedurile sunt să mai stea acolo 24 de ore, până mâine (marţi – n.r.). Noi suntem în patria lor, cu şerpii, viperele, scorpionii, este patria lor aici, nu e un caz izolat. Dacă e muntele în gard, intră peste tot. Trebuie să fim foarte atenţi la ele, nu avem ce face, dacă muntele este în stânga-dreapta”, a declarat Constantin Tănăsoiu, directorul general al UM Sadu.

Imediat după ce incidentul a fost raportat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, conducerea unităţii a demarat o anchetă. Nu este primul caz în care angajații Uzinei Mecanice Sadu se confruntă cu situații limită.

Ne puteți urmări și pe Google News

În iunie 2016, o angajată de aici, în vârstă de 47 ani, a suferit arsuri grave, după ce utilajul la care lucra a explodat și apoi a fost cuprins de flăcări.

La Uzina Mecanică Sadu, fondată în 1939, se fabrica muniţie și armament de infanterie, în special pistoale mitralieră tip Kalashnikov.

Calmul, prioritar

În cazul în care ai ghinionul să fii mușcat de o viperă, trebuie să încerci să reții aspectul acestuia, pentru a-l putea descrie salvatorilor. Este essential să îți păstrezi calmul, pentru a nu accelera răspândirea veninului în organism. Pasul imediat următor este să suni la 112 pentru a cere ajutorul specialiștilor.

Viperele, mult mai agresive în perioada de împerechere

Vipera berus, găsită în pădurea Făget din Cluj Napoca, este cea mai răspândită. O întâlnim la marginea pădurilor de brad, cât şi în interiorul codrilor, acoperită de frunze ori pe stânci. Un căţel a fost muşcat în zona nasului, iar imediat după atac a fost dus la cabinetul veterinar pentru îngrijirile necesare, scrie clujcapitala.ro.

Mult mai periculoasă, spun specialiștii, este vipera cu corn, cea care trăieşte în vestul României, urmată de vipera fără corn, din zona Transilvaniei.

Specialiştii recomandă în cazul în care o persoană este muşcată de un şarpe să îşi păstreze calmul şi să se prezinte de urgenţă la spital.

Atenție la simptome!

Semnele muşcăturii de viperă sunt: durerea acută, umflarea zonei afectate, semiconştienţa, senzaţie de greaţă, vomă, dar si tulburări de vedere.

Acum viperele sunt în perioada de împerechere, aşa că posibilitatea de a le întâlni pe cărările montane este foarte mare.